Skarp kritikk av norske myndigheter

Men regjeringen er ikke enig i at beredskapen sviktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norske myndigheter blir fortsatt bombardert med kritiske spørsmål fra pressen om håndteringen av krisen i Sør-Asia.

Statsminister Bondevik sa på dagens pressekonferanse at han forstår kritikken fra dem som ble rammet av katastrofen. Men han la til at kritikken er vanskelig å svare på når den gjelder påstander som ikke er dokumentert.

Men det er også kommet kritikk av myndighetenes handlemåte og det mange oppfatter som sendrektighet. Også dette ble imøtegått på pressekonferansen. Norske myndigheter sammenligner sin reaksjonstid først og fremst med Sveriges og Danmarks.

Konkret kritikk klarte ikke myndighetene å svare på i dag, bortsett fra at de kom med noen innrømmelser.

• Det første pasientflyet som dro til Thailand ble sendt avgårde alt for sent. Etter forutsetningen skulle flyet lette fra Gardermoen senest tirsdag kveld klokken 18.30, men det tok ikke av fra norsk jord før klokken 10 neste formiddag. Det var over 15 timer for sent, noe som rammet skadde nordmenn.

• Telefonsystemet til Utenriksdepartementet var og er ikke konstruert for å ta imot mange samtaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.