REFSES:  Hillary Clintons bruk av private eposteservere da hun var Utenriksminister i USA, får nå krass kritikk i ny rapport. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
REFSES: Hillary Clintons bruk av private eposteservere da hun var Utenriksminister i USA, får nå krass kritikk i ny rapport. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / DagbladetVis mer

Skarp kritikk mot Clinton for bruk av privat e-postserver

Etterforskes av FBI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hillary Clinton får kraftig kritikk av et uavhengig kontrollorgan i amerikansk UD for sin bruk av en privat epostserver, melder Washington Post.

Generalinspektøren for utenriksdepartementet i Washington slår fast at Clinton ikke sørget for å få bruken juridisk godkjent, og at staben i det amerikanske utenriksdepartementet uansett ikke ville ha gitt henne samtykke av sikkerhetshensyn.

- Clinton burde ha bevart alle føderale dokumenter hun opprettet og fikk på sin personlige konto, ved å printe og arkivere disse, med relaterte filer, hos utenriksdepartementet, fastslår rapporten, ifølge Politico.

Rapporten om Clintons bruk av en privat epostserver da hun var utenriksminister, har vært ventet lenge. Saken er særlig betent fordi den kan skade Clinton i forkant av presidentvalget til høsten, der hun ligger an til å bli demokratenes kandidat.

(NTB)