Skarp kritikk mot politiet etter opptøyer i Malmö

Nå anmelder svensk politi seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken mot politiet er stigende etter den harde framferden mot demonstranter i Malmö i helgen.

Fem personer ble såret etter å ha blitt ridd ned av politihester under demonstrasjonen i Malmö lørdag, der over 1.000 demonstranter protesterte mot det naziorienterte partiet Svenskarnas parti (SvP).

Påkjørt Situasjonen var spent, og det var sammenstøt mellom demonstrantene og tilhengerne av det nynazistiske partiet. Politiet brukte blant annet hester for å spre folkemengden, men det førte altså til at flere ble såret da de ble løpt ned av politihester. En person ble også skadd etter å ha blitt påkjørt av en politibil.

Operasjonsleder Håkan Jarborg Eriksson ved politiet i Malmö uttalte tidligere at politiet ble møtt av ammoniakkballonger, hjemmelagde brannbomber, flasker, kjepper og steinkasting under demonstrasjonen, og at de da valgte å sette inn hester for å spre demonstrantene.

Politiet rapporterte om omfattende steinkasting, og hevdet at demonstrantene angrep ambulansepersonell. Etter at den svenske avisa Skånska Dagbladet hevder at ingen av opplysningene stemmer med virkeligheten, innrømmer politiet nå at de har spredt et feilaktig bilde av situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer