Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skarpskytter fikk hull på gassflaska

Faren over. Sperringer opphevet på Lørenskog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En gassflaske med acetylen brant i fire timer i formiddag utenfor Metrosenteret i Lørenskog i Akershus. Gassen er svært eksplosjonsfarlig, og området rundt ble sperret av i en radius på 300 meter.

Litt etter klokka tolv i formiddag traff politiets skarpskytter gassflasken med flere skudd.

- De har sett på flasken og konstatert at det er flere hull i den. Dermed siver gassen relativt raskt ut. Brannvesenet kjøler ned flaska, sier Elisabeth Engen, konstituert lensmann i Lørenskog til Dagbladet.no.

Brannvesenet fjernet etter hvert gassflaska og alle sperringer ble opphevet. Metrosentert og Maxibutikken vil så raskt som mulig åpnes for kundene.

Første forsøk på å skyte gassflaska rundt halv elleve i formiddag mislyktes.

- Skarpskytteren traff dessverre ikke gassflaska. Posisjonen hans og vinkelen han skjøt fra var for dårlig. Flaska står nede i en kabelgrøft og skytteren skal nå klatre opp i en brannstige for å få en bedre posisjon for å skyte, sa Engen tidligere i formiddag.

Metrosenteret og en Maxibutikk i nærheten holdt stengt så lenge dramaet pågikk. Ingen mennesker ble evakuert, men noen få beboere på toppen av Metrosenteret måtte holde seg innendørs.

Den nærmeste veien, Solheimveien ble også sperret for trafikk.

KJØLER NED: Brannvesenet pøser på med vann på gassflaska for å kjøle den ned og redusere faren for en eksplosjon. Skarpskytteren skal gjøre et nytt forsøk på å skyte hull i gassflaska. Foto: Scanpix
KJØLER NED: Brannvesenet pøser på med vann på gassflaska for å kjøle den ned og redusere faren for en eksplosjon. Skarpskytteren skal gjøre et nytt forsøk på å skyte hull i gassflaska. Foto: Scanpix Vis mer

Onsdag brant en gassflaske av samme type i Drammen, situasjonen ble der løst ved å dumpe flaska i elva.

image: Skarpskytter fikk hull på gassflaska