Skarpskytteren «Carsten» var taus om skjebneskuddene i 23 år. Dette er hans historie

Les skarpskytterens beretning om hva som skjedde under den verste gisselsituasjonen i fredstid med uskyldige liv som innsats. De to politigislene fra Torp-dramaet har startet nye liv - og fikk et uvanlig brev fra mannen som ville drepe dem.

SKUDDENE HAR FALT: Den drepte gisseltakeren på bakken utenfor den kaprede Volvoen like etter at gisseldramaet på Torp flyplass er løst 29. september 1994. Foto: Arnt E. Folvik.
SKUDDENE HAR FALT: Den drepte gisseltakeren på bakken utenfor den kaprede Volvoen like etter at gisseldramaet på Torp flyplass er løst 29. september 1994. Foto: Arnt E. Folvik. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire gisler og to desperate ransmenn med våpen sitter i den røde Volvoen på flyplassen.

I baksetet sitter de to gisseltakerne klemt mellom to kvinnelige gisler.

Klokka tikker mot 08.58, og det er to minutter igjen til det første gisselet skal skytes - politimannen i passasjersetet, med hendene i håndjern på ryggen.

Det er ingen grunn til å tro at gisseltakerne ikke mener alvor. Så treffer to skudd inn i bilen fra 60 meters hold, fra to skarpskyttere i politiets beredskapstropp.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer