Skarpskytterens kule gikk inn i armhulen. Palestinsk fotograf drept

Jobbet for Ain Media, et produksjonsselskap som også tar oppdrag for utenlandske medier på Gazastripen.

GAZA: Isaelske styrker oppholder seg på grensen mellom Israel og Gaza. Fredag ble en palestinsk fotograf skutt og drept. Foto: AFP PHOTO / MENAHEM KAHANA
GAZA: Isaelske styrker oppholder seg på grensen mellom Israel og Gaza. Fredag ble en palestinsk fotograf skutt og drept. Foto: AFP PHOTO / MENAHEM KAHANA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En palestinsk fotograf som ble skutt av israelske soldater fredag, døde natt til lørdag av skadene, opplyser helsemyndighetene på Gazastripen.

Yasser Murtaja arbeidet som TV-fotograf og ble livstruende såret da israelske soldater skjøt med skarpt mot demonstranter nær grensa.

Murtaja jobbet for Ain Media, et produksjonsselskap som også tar oppdrag for utenlandske medier på Gazastripen.

Den velkjente palestinske fotografen befant seg over 100 meter fra grensegjerdet til Israel da han ble skutt. Han bar et kamera og var iført en skuddsikker vest som var tydelig merket PRESS.

Kulen traff ham i armhulen på et sted som var ubeskyttet av den skuddsikre vesten. Han hadde ifølge palestinske kilder verken tilknytning Hamas eller andre militante grupper å Gazastripen.

Den israelske hæren hevder at soldatene bare skyter mot dem som er involvert i angrep mot grensegjerdet, noe som den siste uken har kostet 31 ubevæpnede palestinske demonstranter livet.

Israel har opprettet en flere hundre meter bred såkalt sikkerhetssone på palestinsk side av grensegjerdet, og alle som tar seg inn i denne sonen risikerer å bli skutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer