Foto: Skarverennet. 
Foto: Skarverennet. Vis mer

Skarverennet kaprer bedriftsløperne

Skarverennet danker ut både Birken og Holmenkollmarsjen på andelen bedriftsløpere. Rundt halvparten av de 12.220 startende denne helgen går for bedriftslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): – Arrangementet skal være åpent for menigmann, men vi opplever et veldig høyt trykk fra bedrifter, sier skarverennkoordinator Jan Arne Øen til Finansavisen.

Skarverennet arrangeres i helgen for 43. gang og med 12.220 deltakere. Interessen for rennet har alltid vært stor, men spesielt de fire-fem siste årene har pågangen nådd nye høyder.

Siden 2012 er samtlige startnumre blitt revet bort på sekunder hvert eneste år.

Halvparten bedriftsløpere

Rundt halvparten av de 12.220 startende representerer en bedrift, og andelen kunne trolig vært høyere hvis arrangørene hadde åpnet for det, ifølge Øen.

600 av startnumrene er reservert ansatte hos sponsorer, mens resten av bedriftsløperne er påmeldt gjennom eget bedriftslag.

Grossisten Asko er med nærmere 100 ansatte til start den største enkeltbedriften. I tillegg er blant annet SpareBank 1 og Intersport godt representert i skisporene.

– Det er deltakere fra både store og små bedrifter, sier Øen til Finansavisen.

– En sosial tur

Finansavisens søsterpublikasjon Kapital, omtalte i fjor at både Birkebeinerrennet og Holmenkollmarsjen opplever sviktende deltakelse.

I årets renn utgjorde deltakere som gikk for bedrifter 13 og 20 prosent i henholdsvis Birkebeinerrennet og Holmenkollmarsjen.

Birken Skifestival hadde i 2017 16.795 deltakere, hvorav rundt 7.800 startende i Birkebeinerrennet.

– StafettBirken er helt klart det arrangementet hvor de fleste lagene er påmeldt via bedrifter, sier Randi Bolstad, informasjonsansvarlig i Birkebeinerrennet, til Finansavisen.

Av 2.681 skiløpere på Holmenkollmarsjen var 530 påmeldt gjennom arbeidsplassen, ifølge kommunikasjonssjef Trine Rom Giving i Skiforeningen.v

Flere økonominyheter

John Fredriksen strikes back
Meglerhusene sterkt uenige om Subsea 7