Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skarvøy: - Jeg har ikke fabrikkert et sitat

VG-journalist Lars Joakim Skarvøy tar nå seks måneders lønnet permisjon.

VG-rapporten: VG-journalist Lars Joakim Skarvøy sier til Medier24 at han ikke har gjort en god nok jobb i saken, men står fast ved at sitatet ikke er fabrikkert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VG-rapporten: VG-journalist Lars Joakim Skarvøy sier til Medier24 at han ikke har gjort en god nok jobb i saken, men står fast ved at sitatet ikke er fabrikkert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag kveld la VG fram rapporten med evalueringen av hvordan redaksjonen håndterte saken rundt videoen av en dansende Trond Giske på Bar Vulkan, både før, under og etter publisering.

VG-journalist Lars Joakim Skarvøy var ikke selv til stede under denne pressekonferansen. I et intervju med bransjenettstedet Medier24 sier han likevel følgende om saken:

- Saken var mangelfull, vi har beklaget publiseringen og vi står inne for beklagelsen. Det er en artikkel som ikke gir et dekkende bilde verken av samtalen jeg har hatt med Sofie eller hennes opplevelse av kvelden, sier Skarvøy til Medier24.

- Jeg har ikke fabrikkert et sitat

Skarvøy sier også at han ikke har gjort en god nok jobb, og at han har vært for dårlig på å forberede Sofie på omfanget og konsekvensene av saken. Han hevder derimot at sitatet ikke er fabrikkert.

- Jeg har ikke fabrikkert et sitat. Det ble til i samtaler og diskusjoner med Sofie og er basert på hennes opplevelser av Trond Giske på Bar Vulkan. sier han til bransjenettstedet.

GISKE-VIDEO: Dette er den mye omtalte videosnutten som i løpet av kort tid har snudd livet til tidligere Ap-nestleder Trond Giske på hodet. Reporter: Madeleine Liereng. Video: André Børke / Dagbladet Vis mer

- Hun forteller en annen versjon

I et intervju med TV 2 forrige uke rettet Sofie sterk kritikk mot VG. Hun mener at VG og VG-journalist Lars Joakim Skarvøy med viten og vilje publiserte et feilaktig sitat som skapte et helt feil bilde av situasjonen med Giske.

- I dag skulle jeg ønske at jeg aldri gikk med på å møte VG-journalisten, sa hun til TV 2.

Skarvøy snakker også med NRK onsdag kveld. Der står han fast ved at han ikke feilsiterte kvinnen, selv om Sofie selv hevder det.

- Jeg kan ikke svare på hvorfor hun forteller en annen versjon av hva hun fortalte meg nå, enn det hun fortalte meg de samtalene vi hadde sammen, sier Skarvøy til det i dag.

Han begrunner det med notater han tok fra et intervju mellom Sofie og han på McDonald's fire dager etter episoden på Bar Vulkan.

Han hevder til NRK at han har notert at Sofie har sagt ord som «litt ubehagelig» og «litt ekkelt».

Seks måneders permisjon

Under kveldens pressekonferanse ble det også klart at Skarvøy nå tar seks måneders permisjon.

Det sa nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

- Skarvøy tar permisjon i seks måneder. Når han kommer tilbake skal vi avgjøre hvilken rolle han skal ha etter denne situasjonen, sier Håndlykken.

Videoen med Giske og Sofie, som ble spilt inn 16. februar i år, fikk stor oppmerksomhet da VG slo opp at Arbeiderpartiet hadde fått inn en bekymringsmelding om Giskes oppførsel i videoen. Varselet om hendelsen på utestedet kom fra nestleder i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, Knut Sandli.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!