Skarvøy: - Jeg har ikke fabrikkert et sitat

VG-journalist Lars Joakim Skarvøy tar nå seks måneders lønnet permisjon.

VG-rapporten: VG-journalist Lars Joakim Skarvøy sier til Medier24 at han ikke har gjort en god nok jobb i saken, men står fast ved at sitatet ikke er fabrikkert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VG-rapporten: VG-journalist Lars Joakim Skarvøy sier til Medier24 at han ikke har gjort en god nok jobb i saken, men står fast ved at sitatet ikke er fabrikkert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag kveld la VG fram rapporten med evalueringen av hvordan redaksjonen håndterte saken rundt videoen av en dansende Trond Giske på Bar Vulkan, både før, under og etter publisering.

VG-journalist Lars Joakim Skarvøy var ikke selv til stede under denne pressekonferansen. I et intervju med bransjenettstedet Medier24 sier han likevel følgende om saken:

- Saken var mangelfull, vi har beklaget publiseringen og vi står inne for beklagelsen. Det er en artikkel som ikke gir et dekkende bilde verken av samtalen jeg har hatt med Sofie eller hennes opplevelse av kvelden, sier Skarvøy til Medier24.

- Jeg har ikke fabrikkert et sitat

Skarvøy sier også at han ikke har gjort en god nok jobb, og at han har vært for dårlig på å forberede Sofie på omfanget og konsekvensene av saken. Han hevder derimot at sitatet ikke er fabrikkert.

- Jeg har ikke fabrikkert et sitat. Det ble til i samtaler og diskusjoner med Sofie og er basert på hennes opplevelser av Trond Giske på Bar Vulkan. sier han til bransjenettstedet.

- Hun forteller en annen versjon

I et intervju med TV 2 forrige uke rettet Sofie sterk kritikk mot VG. Hun mener at VG og VG-journalist Lars Joakim Skarvøy med viten og vilje publiserte et feilaktig sitat som skapte et helt feil bilde av situasjonen med Giske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer