Skatestraumtunnelen holdes stengt ut året. Vil koste titalls millioner å reparere

Etter eksplosjon og storbrann.

STORE SKADER:
Fire røykdykkere var inne i den brannherjede Skatestraumtunnelen for å sjekke forholdene dagen etter brannen. 
Foto: Flora brannvesen / Statens vegvesen / NTB scanpix
STORE SKADER: Fire røykdykkere var inne i den brannherjede Skatestraumtunnelen for å sjekke forholdene dagen etter brannen. Foto: Flora brannvesen / Statens vegvesen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den brannherjede Skatestraumtunnelen i Bremanger blir trolig ikke åpnet før i 2016, opplyser Statens vegvesen. Prislappen for å reparere tunnelen vil komme på titalls millioner kroner.

- Vi har fremdeles ikke hele bildet over hvor stort omfanget er. Allerede ser vi likevel at skadene er store og omfattende, og det vil ta lang tid å gjøre tunnelen i stand igjen. Trolig blir tunnelen stengt ut året, i verste fall lenger, sier regionveisjef Helge Eidsnes.

Han var torsdag i Bremanger for å undersøke tunnelen og skadene den er påført.
Kostnadsoverslag - Statens vegvesen skal de neste ukene arbeide for å få den fullstendige oversikten over skadeomfanget. I august kommer Vegvesenet til å legge fram en rapport for veieier Sogn og Fjordane fylkeskommune, sier Eidsnes.

Da vil også to kostnadsoverslag for reparasjonen av skadene bli lagt fram. Det ene vil gå på hvor mye det vil koste å gjenoppbygge tunnelen til standarden den hadde tidligere, mens det andre vil gå på hva det vil koste å oppgradere tunnelen til 2025-nivå i tråd med de nye EU-kravene, opplyser regionveisjefen.
Tankbilhenger slet seg Det var onsdag 15. juli at det oppsto en eksplosjon etter at en tankbilhenger med 16.500 liter bensin løsnet fra trekkvogna og havnet i veggen, 300 meter inne i den undersjøiske tunnelen.

Eksplosjonen utløste en stor brann med voldsom røykutvikling. Til alt hell ble ingen alvorlig skadd.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer