Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skatt og leie

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Finansminister Gudmund Restads utspill her i avisa om å gi skattelette til leietakere, er blitt kjølig mottatt av både Arbeiderpartiet og Høyre. Dermed er det neppe flertall for et slik forslag i Stortinget. Det er beklagelig.
  • Restad ønsker å utjamne den store skattemessige forskjellen mellom eiere av egen bolig og leietakere. Etter det siste vedtaket om boligskatten er denne forskjellen økt ytterligere. Takstene er meget lave, de fleste boligene er fritatt for fordelsbeskatning, og eierne får rentefradrag for boliglånet. Leietakerne står utenfor alle slike ordninger. Dessuten har leiene gått i været mange steder den siste tida. Derfor vil det ikke være urimelig om også leietakere får visse fordeler ved at en del av husleia kan trekkes fra på skatten. Når vi vet at leietakere oftest ikke tilhører de høytlønte gruppene, vil dette også være et skritt for å utjamne forskjellene i samfunnet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!