Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skatt og valg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år er det bare kommunevalg. Stortingsvalget kommer om to år. Men statsminister Kjell Magne Bondevik nevnte ikke denne forklaringen da han i går på nytt fortalte at budsjettet han legger fram til høsten, blir uten skattelettelser. Samtidig holder regjeringen fast ved sine løfter i Sem-erklæringen der regjeringspartiene lover 30 milliarder i skattelettelser i valgperioden. Selv sier regjeringen at det hittil er gitt 19 milliarder. Det står altså 11 igjen. Det er fint å ha i et stortingsvalgår.

Utsettelsen i neste års budsjett skylder statsministeren på kostnadene ved barnehageforliket om flere og billigere barnehager. I Bondeviks munn er dette ment som en ansvarsfraskrivelse for regjeringen og belastning for opposisjonen. I virkeligheten er det en god illustrasjon på hva det er regjeringen velger bort når den gir store skattelettelser: gode fellesskapsløsninger.