Skatte-sjokk for Trump og Republikanerne

Republikanernes skattereform henger i en tynn tråd.

UNDER PRESS: USAs president, Donald Trump (t.h.) og Republikanernes majoritetsleder i Senatet, Mitch McConnell, ønsker desperat en politisk seier før jul. Torsdag gikk de på en smell. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File
UNDER PRESS: USAs president, Donald Trump (t.h.) og Republikanernes majoritetsleder i Senatet, Mitch McConnell, ønsker desperat en politisk seier før jul. Torsdag gikk de på en smell. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Den omfattende skattereformen til Republikanerne så ut til å være i ferd med å cruise gjennom Senatet.

Det kunne blitt en kjærkommen politisk seier for president Donald Trump og Republikanerne som ennå ikke har fått et eneste betydelig vedtak gjennom Kongressen som de kontrollerer. Men seint torsdag amerikansk tid dukket snubletrådene opp.

Nå må den republikanske majoritetslederen i Senatet, Mitch McConnell og president Donald Trump bruke fredagen på å prøve å vippe den prestisjefylte reformen over målstreken.

Ny beregning

Noen timer før avstemningen kom nemlig Kongressens tverrpolitiske skattekomité med en beregning som viste at reformen kunne øke USAs gjeld med minst tusen milliarder dollar. Det rystet det republikanske partiet.

Særlig de økonomisk konservative senatorene er bekymret for at reformen, som inneholder store skattekutt for noen av USAs rikeste, vil føre til enda større underskudd i budsjettene.

Senator Bob Corker fra Tennessee har tidligere varslet at han ikke vil stille til gjenvalg og har vært en hard kritiker av Trump. Han er blant de republikanske senatorene som ikke vil stemme for en reform som kan øke budsjettunderskuddet med en eneste penny.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer