Skattedirektøren truer Dubai-eiere med straffereaksjoner

Skattedirektør Hans Christian Holte oppfordrer folk med skjult eiendom i Dubai til å ta kontakt etter Dagbladets avsløring.

LUKSUSLEILIGHETER: Dagbladet reiste til Dubai for å se etter leiligheter som nordmenn eier i skjul for norske skattemyndigheter. Reporter: Eiliv Frich Flydal. Video: Øistein Norum Monsen Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det kan bli straffereaksjoner og en ganske betydelig tilleggsbeskatning, i tillegg til selve skatteregningen. Det er mye bedre at de kommer til oss, enn at vi finner dem, for deres egen del, sier skattedirektør Hans Christian Holte til Dagbladet.

Holte mener skatteunndragelser svekker tilliten i det norske samfunnet.

- Det er svært viktig for oss at folk rapporterer inn eiendomsinvesteringer i utlandet. Det sikrer en rettferdig fordeling av skattebyrden, sier Holte til Dagbladet.

I går avslørte Dagbladet at flere norske skattebetalere har holdt eierskap og inntekter fra utleie i Dubai unna norske skattemyndigheter.

I overkant av 40 eiendommer i De forente arabiske emirater ble meldt inn på selvangivelsen av norske skattebetalere i 2014. Dubai er ett av sju emirater i landet.

Flere nordmenn enn kjent

I en stor lekkasje over eiendomsdata fra Dubai, har Dagbladet funnet rundt 80 eiendommer tilknyttet nordmenn, bare i dette ene av de sju emiratene. Rundt halvparten av eiendommene er til sammen verdsatt til over 150 millioner kroner. De samlede verdiene er dermed vesentlig høyere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.