UØNSKET: Halvparten av alle serveringssteder registrerer ikke kjøp og salg av varer. For å hindre svart omsetning oppfordrer nå skatteetaten kunder til å betale med kort. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UØNSKET: Halvparten av alle serveringssteder registrerer ikke kjøp og salg av varer. For å hindre svart omsetning oppfordrer nå skatteetaten kunder til å betale med kort. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Skatteetaten: - Bruk kort, ikke cash

Etaten vil hindre svart betaling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Les også: Sjokktall om norske «mafiapenger»

Halvparten av alle serveringssteder registrerer ikke kjøp og salg av varer. For å hindre svart omsetning oppfordrer nå skatteetaten kunder til å betale med kort.

Over halvparten av serveringsstedene holder omsetningen utenom regnskapet, viser en kontroll utført av skatteetaten. Det betyr at de verken betaler skatt eller avgift for en stor del av sin virksomhet.

Dette er alvorlig og mye verre enn ventet. Som forbrukere bør vi være ekstra observante overfor restauranter og utesteder, sier skattedirektør Svein Kristensen i en pressemelding, og oppfordrer alle til å bruke bankkortet flittigere.

Bruker du bankkort er du med på å snevre inn handlingsrommet for dem som unndrar omsetning fordi de ikke slår inn beløpet på kassaapparatet. Slik kan du som forbruker bidra til at vi får ryddigere forhold, og at skattepenger kommer inn til gode for oss alle.

Skatteetaten opplyser at de kommer til å trappe opp arbeidet mot svart omsetning.

(NTB)