Skatteetaten fikk internett-domene

Skatteetaten vant saken om internettdomenet www.skatteetaten.com. En privatperson hadde registrert domenet og laget en satireside, men skatteetaten er nå blitt tilkjent domenenavnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skatteetaten var redd satiresidene skulle bli tatt for å være skatteetatens virkelige sider, som i dag er å finne på domenet www.skatteetaten.no.

Det var stavangermannen Eivind Nag som hadde registrert det omstride domenenavnet, og lagt ut en seriøst utseende side der han blant annet hadde laget nyhetssaker om den fiktive «svenske-pakke-avgiften». Avgiften skulle ifølge Nags nettsider bøte på handelslekkasjen til Sverige, og pålegges nordmenn som bor nær svenskegrensen.

- Skatteetaten kan ikke leve med at noen bruker vårt navn og kopierer våre sider slik at folk blir i tvil om hvem som representerer den norske skattemyndigheten, uttaler skattedirektør Bjarne Hope i en pressemelding.

Avgjørelsen om domenet ble tatt av FN-organet WIPO (World Intellectual Property Organization) i Genhve, som er en internasjonal voldgiftsdomstol som skal beskytte såkalt intellektuell eiendom.

Eivind Nag har også registrert domenet www.legeforeningen.com og laget en side med tullestoff om medisin og leger, men Den norske lægeforening tapte i november saken de anla mot stavangermannen..

Hovedgrunnen til WIPOs avgjørelse i denne saken var at Den norske lægeforening ikke har registrert «Legeforeningen» spesielt som eget merkenavn.

(NTB)