ROT MED PIN-KODER: Her poserer informasjonsdirektør i Skatteetaten, Lise Halvorsen med papirversjonen av selvangivelsen. Foto: Tor Richardsen/Scanpix
ROT MED PIN-KODER: Her poserer informasjonsdirektør i Skatteetaten, Lise Halvorsen med papirversjonen av selvangivelsen. Foto: Tor Richardsen/ScanpixVis mer

Skatteetaten glemte to millioner pin-koder

Halvparten av lønnsmottakerne kan ikke lese selvangivelsen på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I dag skulle alle kunne sjekke selvangivelsen og skatteoppgjøret på internett. I desember fikk alle registrerte skattebetalere tilsendt et brev med pin-koder til bruk på nettet.

Nå viser det seg at Skatteetaten manglet to av de totalt fire millionene PIN-koder som er nødvendige for å sjekke og levere selvangivelsen på nett.

Forsinkelse
- Det har vært en forsinkelse, men det blir rettet i løpet av dagen, bekrefter informasjonsdirektør Lise Halvorsen overfor Dagbladet.no.

- Fire millioner er ganske mange, og her har det vært en forsinkelse.

Årsaken ukjent
Årsaken kjenner ikke Halvorsen til.

- Jeg har ikke teknisk innsikt i dette, så det vet jeg rett og slett ikke. Vi har hatt en del tid til å ordne dette, men det er mye som skal klaffe, sier Halvorsen til Dagbladet.no.

Brukere av forbrukerforumet dinside.no reagerte først på funnet.

- Pinlig
- Svært mange leverer selvangivelsen på nett. Da er det rett og slett pinlig at Skatteetaten ikke har greit å sørge for at alle kan levere fra dag én, skriver Kenneth Kvalvik i Skattebetalerforeningen på sin blogg.

Informasjonsdirektør Halvorsen lover overfor Dagbladet.no at samtlige fire millioner brukere skal kunne logge seg inn i løpet av dagen.

Halvorsen har ikke sjekket sin egen selvangivelse elektronisk i dag. Kodene til denne ligger hjemme i skuffen, opplyser hun til Dagbladet.no.