Skatteetaten refses etter brudd på arbeidsmiljøloven

Har kontrollert sine egne renholdere for dårlig.

BRØT LOVEN: Tilsynsrapporter Dagbladet har fått tilgang til viser at Arbeidstilsynet har avslørt flere brudd på arbeidsmiljøloven hos Skatt Østs renholdere. Her fra Skatt Østs lokaler i i Schweigårdsgate i Oslo. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
BRØT LOVEN: Tilsynsrapporter Dagbladet har fått tilgang til viser at Arbeidstilsynet har avslørt flere brudd på arbeidsmiljøloven hos Skatt Østs renholdere. Her fra Skatt Østs lokaler i i Schweigårdsgate i Oslo. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tilsynsrapporter Dagbladet har fått tilgang til viser at Arbeidstilsynet har avslørt flere brudd på arbeidsmiljøloven hos Skatt Østs renholdere. Dette er noen av bruddene som ble funnet hos Toma AS som vasker Skatteetatens lokaler:

• Ingen av arbeidstakerne på Skatt Øst var innmeldt i arbeidstakerregisteret.

• Det var store mangler i flere av arbeidskontraktene. I tilsynsrapporten skriver Arbeidstilsynet at «flere av avtalene hadde en sluttdatoflere måneder før vi var på tilsyn, noe som tilsier at det ikke var noe skriftlig avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker».

• Under intervju med de ansatte ble det avdekket at det ikke betales lønn ut fra reell arbeidstid, men ut fra tiden som er satt på den enkeltes oppdrag. På enkelte steder betales det heller ikke ut lønn når oppdragsstedet er stengt, for eksempel på helligdager.

«Det ble også opplyst at det ofte ikke er samsvar mellom arbeidende timer og lønnsavregninger», skriver Arbeidstilsynet.

Arbeidstilsynet har nå gitt Toma syv pålegg, blant annet må Toma nå «utarbeide og innføre tydelige rutiner for føring av reelle arbeidstimer, og iverksette tiltak for å sørge for dette følges opp i praksis».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer