Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skattefradrag etter pyramidekollaps

Pengene som er tapt på aksjene i Pyramideselskapet T5PC, kan gi et samlet skattefradrag på opp mot 280 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Investorer har betalt inntil én milliard kroner for aksjer i pyramidespillet T5PC. Alle som taper penger på aksjeinvesteringer kan føre tapet opp i selvangivelsen som fradragspost. Nå risikerer derfor staten å måtte ta deler av støyten. Pengene som er tapt på aksjene kan gi et samlet skattefradrag på opp mot 280 millioner kroner, skriver dn.no.

- Dette gjelder alle typer aksjer, så lenge du har mottatt aksjene. Har du et tap på ti tusen kroner, så blir skatten redusert med 2.800 kroner, sier advokat Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen til dn.no.

Advokatfullmektig Stian Bråstein i Advokatfirmaet Sylte sier til dn.no. at de som har betalt inn penger til T5PC har mottatt aksjer, så vidt ham bekjent.

Advokatene i Sylte representerer nå mellom 200 og 300 T5PC-investorer.

Advokat Gry Nilsen ser imidlertid ikke bort fra at unntak fra regelen kan bli brukt:

- Grunnregelen er at man kan få skattefradrag. Men, uten at jeg husker detaljene, så har det en gang blitt nektet å gi fradrag i en sak der det ble investert i diamanter, fordi investorene måtte kjenne til at dette var et pyramidespill, sier hun. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media