Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skattehjelp fra kilden

Skattedirektoratets eksperter hjelper deg på nettet Skattedirektoratet satser friskt i et forsøk på å gjøre selvangivelsen mer overkommelig for folk flest. Direkte på nettet kan du til og med mandag kveld stille spørsmål til direktoratets eksperter og få svaret på skjermen. Også den utvidede veiledningen og skjemaer kan du få over Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem skatteeksperter sitter fra kl 17 til 20 fredag (24/1) og mandag (27/1) med oppgaven å besvare spørsmål fra Internett-brukere som måtte ha problemer med årets selvangivelse. Svarene legges fortløpende ut på nettet, men slik at ingen kan se hvem som har stilt spørsmålene: Skattedirektoratet garanterer innsenderne anonymitet.

Skattedirektoratet har også lagt ut annen nyttig informasjon på sin hjemmeside. Her kan du finne den utvidede veiledningen til selvangivelsen som er mye større enn den du får i postkassa. Og du kan søke for eksempel direkte på den siden i selvangivelsene du ønsker hjelp til, og videre på den aktuelle posten.

Man kan også finne web-versjonen av vedlegg RF-1006 til selvangivelsen. Denne tjenesten krever versjon 3.0 eller senere av enten Netscape Navigator eller Internet Explorer.

Har du det kan du fylle ut hjelpeskjemaer med de relevante opplysningene om bankforhold, aksjer og gjeld. Deretter blir selve bilagsskjemaet fylt ut automatisk. Denne kan du så skrive ut og legge ved selvangivelsen.

Vil du beregne skatten din, har direktoratet lagt ut også et enkelt skatteberegningsskjema for deg.

31. januar er som vanlig siste frist for innlevering av selvangivelsen for folk flest.