Skattejegere arrestert

Mennene hevdet de hadde funnet skatten nedgravd i hagen. Nå er de arrestert for tyveri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dgbladet.no): De to mennene, Barry Billcliff, 27, og Timothy Crebase, 22, stilte opp i en rekke TV-intervju, og fortalte om sitt oppsiktsvekkende skattefunn.

Etter avhør i morges konkluderte politiet med at pengene var stjålet. Etterforskerne hevder at de stjal pengene fra et hus hvor de utførte takarbeider.

De to sa at de fant 1.800 sedler fra tidsrommet 1899 til 1928 nedgravd i hagen ved huset som Crebase leier. Sedlene ble verdsatt av mynteksperter til nær en halv million kroner, melder Associated Press.

Mistenksomheten ble vakt fordi de to kom med forskjellige versjoner av hvorfor de gravde i hagen, og hvor dypt de måtte grave før de fant pengene. I en versjon sa de at de bare hadde gravd 23 cm. dypt, mens de senere hevdet å ha gravd mer enn en halv meter ned i bakken. Årsaken til gravingen var i et intervju at de gravde for å plante et tre, mens i et annet var det fordi de skulle fjerne et tre, og i en tredje versjon sa de at de skulle fjerne en trerot som kunne ødelegge grunnmuren på huset.

En trist historie, bortsett fra for familien som hyret de to til å reparere taket. De får beholde «skatten», som de ikke ante var gjemt på loftet i huset, hvis de to blir kjent skyldig i å ha stjålet pengene.

Skattejegere arrestert
<B>SKATT:</B> Guttene hevdet de hadde funnet en skatt i hagen, nå er de arrestert for tyveri.