Skattejubel for Rimi-Hagen

Stein Erik Hagen kan spare 1,8 milliarder kroner i skatt på gårsdagens aksjesalg, takket være regjeringens skattereform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For sammenlikningens skyld: De nye skattelettelsene i regjeringens statsbudsjett er på totalt 2,8 milliarder kroner i 2005 (bokført).

Denne uka solgte Hagen aksjene i Ica AB for over 6,6 milliarder kroner (7,35 milliarder svenske kroner). Etter tidenes dagligvarehandel sa Rimi-gründeren i går takk for seg i ICA-hovedkvarteret i Oslo.

Loven tjener Hagen

Timingen for aksjesalget er meget god: Hadde salget blitt gjennomført i fjor, ville Stein Erik Hagens familieselskap Canica risikert å betale 28 prosent gevinstskatt på aksjene.

Men med virkning fra og med 26. mars i år, foreslår regjeringen å innføre den såkalte fritaksmetoden for aksjer. Det betyr at selskaper som selger aksjer i andre selskaper, slipper å betale skatt av gevinsten. Er det derimot tap på salget, får selskapene ikke lenger føre det som skattefradrag.

Canica, som har vært en sjenerøs bidragsyter til partikassa til KrF, selger ICA-aksjene med en betydelig gevinst. Hvor stor den er, er i alle fall ikke Canica selv villig til å røpe:

-  Det har jeg ingen kommentar til, sa adm. dir. Nils Selte til Dagbladet torsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer