Skattejuksmistenkte pågrepet i restaurantrazzia

Samordnet politiaksjon mot restaurantselskap i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere personer ble i dag pågrepet og siktet for grov skattekriminalitet etter en samordnet politiaksjon mot et restaurantselskap i Oslo.

De pågrepne er siktet for momsbedragerier av «betydelige beløp» samt grove overtredelser av ligningsloven og regnskapsloven.

Aksjonen var ifølge politiadvokat Ragnvald Brekke i Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt rettet mot et større holdingselskap i restaurantbransjen, sentrale personer i selskapet og en rekke datterselskaper og restauranter som tilhører selskapet.20 steder - Vi aksjonerte mot 20 steder i Oslo samtidig. Aksjonen pågår fortsatt, opplyste Brekke til NTB ved 12.30-tiden onsdag.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hvor mange som er pågrepet, hvor store beløp det er snakk om eller hvilket selskap det dreier seg om.

- Det får vi komme tilbake til senere i dag, eller i morgen, sier Brekke.

- Endret omsetningstall Ransakingene ble gjennomført etter beslutning fra Oslo tingrett. Grunnlaget var mistanke om omfattende økonomisk kriminalitet begått ved å endre omsetningsdata for å unndra inntekter fra beskatning.

Skatterazziaen ble ledet av Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt, med bistand fra et stort antall polititjenestemenn også fra andre seksjoner. I tillegg deltok representanter fra Skattekrimenheten ved Oslo Fylkesskattekontor, Oslo kemnerkontor og Politiets utlendingsenhet. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer