Skattejuksmistenkte pågrepet i restaurantrazzia

Flere personer siktet for grov skattekriminalitet etter politiaksjon i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere personer ble onsdag pågrepet og siktet for grov skattekriminalitet etter en samordnet politiaksjon mot restaurantselskapet Hong Holding i Oslo.

De pågrepne er siktet for momsbedragerier av «betydelige beløp» samt grove overtredelser av ligningsloven og regnskapsloven. Politiadvokat Ragnvald Brekke i Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt sier at det dreier seg om millionbeløp, men han kan ikke si noe mer bestemt om beløpets størrelse.
20 objekter 

Ransakingsaksjonen er rettet mot om lag 20 objekter samtidig, og disse objektene omfatter personer, selskaper og restauranter, opplyser Brekke til NTB.

Ifølge NA24 eier Hong Holding restaurantene Mr Hong, Bennys, Angelos og restauranten i underetasjen i kjøpesenteret Paleet på Karl Johan.

- Aksjonen pågår fortsatt, opplyste Brekke til NTB ved 12.30-tiden onsdag.

Brekke regner med at aksjonen blir sluttført i løpet av onsdagen. Han vil foreløpig ikke si hvor mange personer som er pågrepet, eller hvem disse personene er.

- Det får vi komme tilbake til senere i dag, eller i morgen, sier han.

- Endret omsetningstall

Ransakingene ble gjennomført etter beslutning fra Oslo tingrett. Grunnlaget var mistanke om omfattende økonomisk kriminalitet begått ved å endre omsetningsdata for å unndra inntekter fra beskatning.

Skatterazziaen ble ledet av Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt, med bistand fra et stort antall polititjenestemenn også fra andre seksjoner. I tillegg deltok representanter fra Skattekrimenheten ved Oslo Fylkesskattekontor, Oslo kemnerkontor og Politiets utlendingsenhet.

 SKATTEJUKS: Hong Holding har adresse i 5. etasje i dette bygget i Cort Adelers gate i Oslo. Flere personer i selskapet er pågrepet og over 20 adresser ransaket.
SKATTEJUKS: Hong Holding har adresse i 5. etasje i dette bygget i Cort Adelers gate i Oslo. Flere personer i selskapet er pågrepet og over 20 adresser ransaket. Vis mer

- Det er et kjent fenomen at det jobber folk uten arbeids- eller oppholdstillatelse i restaurantbransjen, sier Brekke om hvorfor Politiets utlendingsenhet deltar i aksjonen.

Også Mattilsynet og Næringsetaten i Oslo kommune deltar i aksjonen, noe som ifølge Brekke er naturlig siden restaurantdrift tilhøre disse etatenes kontrollområde. (NTB)