Skattekritikere demonstrerte mot Obama

Møtte fram i byer over hele USA onsdag for å vise sin motstand mot skatt, statlige redningspakker og president Barack Obamas omfattende budsjettplaner.

SANTA MONICA: Bildet er fra en av de mange demonstrasjonene rundt om i usa arrangert av American Family Association (AFA) under navnet T.E.A. (Taxed Enough Already) Party.  Foto: David McNew/Getty Images/AFP
SANTA MONICA: Bildet er fra en av de mange demonstrasjonene rundt om i usa arrangert av American Family Association (AFA) under navnet T.E.A. (Taxed Enough Already) Party. Foto: David McNew/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amerikanere møtte fram i byer over hele USA onsdag for å vise sin motstand mot skatt, statlige redningspakker og president Barack Obamas omfattende budsjettplaner.

Demonstrasjonene ble avholdt på samme dag som amerikanerne må levere selvangivelsen, og har fått navnet «Tea Party»-protestene.

Navnet spiller på det såkalte Boston Tea Party i 1773 der store mengder te ble helt ut i havna i Boston i protest mot skattene i de britiske koloniene i Amerika.

I Sacramento, delstatshovedstaden i California, møtte flere tusen personer fram i det som av republikanere blir beskrevet som starten på en grasrotbevegelse.

I Denver i Colorado protesterte de frammøtte med plakater med påskriften «Jobb hardt - bli skattet hardere» og «Stor stat + store utgifter = slaveri».

Om lag 1.000 personer møtte fram i hovedstaden Washington der et av slagordene var «Skatt er piratvirksomhet».

I byer som Miami, New York og Boston møtte bare et fåtall demonstranter fram, og flere demokrater avviser at dette dreier seg om en folkebevegelse.

En meningsmåling publisert i USA Today onsdag viser at et flertall av amerikanerne støtter Obamas redningspakke på 787 milliarder dollar til det amerikanske næringslivet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer