SANTA MONICA: Bildet er fra en av de mange demonstrasjonene rundt om i usa arrangert av American Family Association (AFA) under navnet T.E.A. (Taxed Enough Already) Party.  Foto: David McNew/Getty Images/AFP
SANTA MONICA: Bildet er fra en av de mange demonstrasjonene rundt om i usa arrangert av American Family Association (AFA) under navnet T.E.A. (Taxed Enough Already) Party. Foto: David McNew/Getty Images/AFPVis mer

Skattekritikere demonstrerte mot Obama

Møtte fram i byer over hele USA onsdag for å vise sin motstand mot skatt, statlige redningspakker og president Barack Obamas omfattende budsjettplaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanere møtte fram i byer over hele USA onsdag for å vise sin motstand mot skatt, statlige redningspakker og president Barack Obamas omfattende budsjettplaner.

Demonstrasjonene ble avholdt på samme dag som amerikanerne må levere selvangivelsen, og har fått navnet «Tea Party»-protestene.

Navnet spiller på det såkalte Boston Tea Party i 1773 der store mengder te ble helt ut i havna i Boston i protest mot skattene i de britiske koloniene i Amerika.

I Sacramento, delstatshovedstaden i California, møtte flere tusen personer fram i det som av republikanere blir beskrevet som starten på en grasrotbevegelse.

I Denver i Colorado protesterte de frammøtte med plakater med påskriften «Jobb hardt - bli skattet hardere» og «Stor stat + store utgifter = slaveri».

Om lag 1.000 personer møtte fram i hovedstaden Washington der et av slagordene var «Skatt er piratvirksomhet».

I byer som Miami, New York og Boston møtte bare et fåtall demonstranter fram, og flere demokrater avviser at dette dreier seg om en folkebevegelse.

En meningsmåling publisert i USA Today onsdag viser at et flertall av amerikanerne støtter Obamas redningspakke på 787 milliarder dollar til det amerikanske næringslivet.

(NTB)