Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skatten feil - igjen

I trygg forvissning om å få igjen nærmere 11 000 kroner på skatten, åpnet Kari Wæge konvolutten med årets skatteoppgjør. Der sto det at hun skyldte 1149 kroner. En telefon til likningsmyndighetene bekreftet at oppgjøret var feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Folk skal ikke alltid stole på ekspertene, råder Kari Wæge. Mandag formiddag lå årets skatteoppgjør i postkassa hennes hjemme i Oslo.

Overraskelsen var stor da det viste seg at hun ifølge likningsmyndighetene skyldte 1149 kroner. Ifølge hennes utregninger skulle hun nemlig ha tilbake nærmere 11 000 kroner.

- Jeg tok fram selvangivelsen for 1996, og ringte likningskontoret for å få klarhet i hva som hadde skjedd. Etter noen minutter viste det seg at de hadde skattet meg i skatteklasse én, og ikke skatteklasse to, som er riktig fordi jeg er aleneforsørger. Derfor hadde jeg heller ikke fått godkjent fradraget på 43 600 kroner som gis i skatteklasse to, forteller Kari.

Det er ikke første gang Kari Wæge har fått feil utregning på skatteoppgjøret.

- For ti år siden fikk jeg beskjed om at jeg skyldte nærmere 4000 kroner i restskatt. Jeg betalte det første avdraget, men oppdaget at dette var feil et halvt år etter første innbetaling. Noen uker etter at feilen var oppdaget, fikk jeg det riktige beløpet på omkring 7000 kroner tilbake, sier hun.

Kari Wæge er utdannet lektor i bedriftsøkonomi og råder folk til å følge godt med på skatteoppgjøret.

- Folk som synes økonomi er vanskelig må være klar over at også såkalte eksperter kan gjøre feil. Derfor kan det være lurt å lære seg hvordan man regner ut om man skal ha penger tilbake på skatten eller ikke, sier hun.

GJØR FEIL: - Folk burde følge med på skatteoppgjøret fordi likningsmyndighetene også kan gjøre feil, sier Kari Wæge, som for tida er hjemme i permisjon med lille Emma på 9 måneder.