Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skatten vår

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Oslo SV og Oslo Arbeiderparti har planer om å innføre eiendomsskatt igjen i Oslo hvis de får makta i byen. Det er legitimt av politiske partier å lete etter mulige inntektskilder for å gjennomføre de løftene de presenterer for velgerne. Det er også fair at de peker på kostnadene ved de reformene som løftene medfører.
  • Da er det merkelig at en ekspedisjonssjef i Finansdepartementet så å si kan sette bom for skatteplanene ved å forlange omtaksering av eiendommene i byen. Forrige taksering ble nemlig gjennomført i 1985, og mye har sikkert skjedd siden da. Men det er dyrt å gjennomføre en ny taksering, antakelig bortimot 80 millioner kroner. Da går selvsagt mye av vinninga opp i spinninga. Vi er enige med Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Rune Gerhardsen i at spørsmålet om taksering før skattlegging er et politisk spørsmål. Nå får velgerne ta stilling til de to partienes forslag. Finansdepartementet bør holde fingrene av det fatet.