Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skatteparadis, Forsvaret og hverdagsintegrering på Høyres landsmøte

Skal stemme over tre resolusjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hverdagsintegrering, Forsvaret og arbeidsliv og omstilling kan bli tema som Høyres landsmøte skal ta stilling til i løpet av helgen.

Det er foreslått at landsmøtet skal stemme over tre resolusjoner og tre uttalelser.

- Den første resolusjonen dreier seg om hverdagsintegrering, hvor hovedvekten legges på lokalsamfunn. Det er der nyankomne skal bo og lokalpolitikere har sitt virke, sa leder i resolusjonskomiteen Henrik Asheim.

Den andre resolusjonen handler om Forsvaret. I utkastet tas det til orde for ar bevilgningene på sikt skal økes til 2 prosent av BNP, i tråd med NATOs mål.

Den tredje resolusjonen handler om arbeid og omstilling. Forslaget vil omhandle tiltak på kort og lang sikt.

De tre uttalelsene tar for seg dagsaktuelle temaer. I lys av Panama-avsløringene de siste dagene, foreslår resolusjonskomiteen en uttalelse om skatteparadis og skatteunndragelser.

Det ligger også et forslag om en uttalelse om skolepolitikk som tar for seg kvalitet og geografisk variasjon.

Den siste uttalelsen går ut på fortsatt politisk samarbeid og at valget neste år skal gi grunnlag for et borgerlig flertall som skal gi en ny borgerlig regjering.

Det kan bli endringer i både antall resolusjoner/uttalelser og innhold. Landsmøtet stemmer over de ulike forslagene fortløpende gjennom helgen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart