Skatteparadiset i Luxembourg avslørt av storlekkasje: - Apple, Skype og Disney er involvert

Reddet fra å betale hundrevis av milliarder dollar i skatt med EU-presidenten som øverste statshode.

STORE AVSLØRINGER:  Mannen som skal ha lekket over 28 000 dokumenter fra firmaet Pricewaterhouse Coopers (PwC) i Luxembourg fra september 2010 til juni 2012 er nå siktet for tyveri, hvitvasking og lekkasje av handelshemmeligheter, Apple, Skype og Disney skal være involvert ifølge flere internasjonale medier. Foto: Reuters / NTB Scanpix.
STORE AVSLØRINGER: Mannen som skal ha lekket over 28 000 dokumenter fra firmaet Pricewaterhouse Coopers (PwC) i Luxembourg fra september 2010 til juni 2012 er nå siktet for tyveri, hvitvasking og lekkasje av handelshemmeligheter, Apple, Skype og Disney skal være involvert ifølge flere internasjonale medier. Foto: Reuters / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannen som skal ha lekket over 28 000 dokumenter fra firmaet Pricewaterhouse Coopers (PwC) i Luxembourg fra september 2010 til juni 2012 er nå siktet for tyveri, hvitvasking og lekkasje av handelshemmeligheter,

Dokumentene viste at revisjonsfirmaene Ernst & Young, KPMG, PwC og Deloitte hjalp flere store internasjonale firma med «aggressive skattestrukturer» mellom 2003 og 2011.

Den mistenkte, som skal være bosatt i Frankrike, skal ha lekket dokumenter som avdekker hemmelige avtaler om skatteunndragelse mellom landet Luxembourg og hundrevis av internasjonale selskaper. Han skal ha kopiert opp konfidensielle dokumenter uten at noen har varslet om dette før han ble avslørt i 2012.

Identiteten til mannen er foreløpig ikke avslørt, men avisa Luxemburger Wort melder at det dreier seg om en fransk ansatt i revisjonsfirmaet PwC Luxembourg, skriver NTB.

Store lekkasjer Lekkasjene avdekker at det har blitt kanalisert milliarder av dollar mellom Luxembourg og en rekke store firma rundt om i verden. Avsløringene avdekker at mange av verdens største selskaper er reddet fra å betale milliarder av dollar i skatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer