LITE SKATT: Google betaler bare én promille i skatt av reklameinntektene i Norge. Foto: EPA/DANIEL DEME
LITE SKATT: Google betaler bare én promille i skatt av reklameinntektene i Norge. Foto: EPA/DANIEL DEMEVis mer

Skatter kun for én promille av inntektene i Norge

Det anslås at Google solgte reklame for 1,9 milliarder kroner i Norge i fjor. Skatten endte på 1,9 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forklaringen på den lave skatten er at reklameinntektene føres ut av landet og inn i Googles irske selskap, før pengene flyttes videre i en intrikat reise som resulterer i at selskapet knapt skatter av pengene, skriver Dagens Næringsliv.

Det er digitalbyråret iProspect som estimerer at Google solgte reklame for 1,9 milliarder kroner i fjor. Google vil ikke kommentere regnskapstallene utover det som er offentliggjort, opplyser PR-avdelingen til Dagens Næringsliv.

Gode nyheter for giganten Google er samtidig dårlig nytt for norske medier, som sliter med dramatisk bortfall av reklameinntekter. Norske aviser har gjort kutt i milliardklassen de siste årene. 

Arbeiderpartiets byrådslederkandidat i Oslo Raymond Johansen åpnet denne uken for politisk TV-reklame, som er forbudt i dag, fordi partiet ikke lenger nådde fram med sine saker og sitt budskap i mediene.

Johansen sier at han i utgangspunktet ikke er tilhenger av politisk reklame på TV, men «med den situasjonen vi er i nå, mener jeg at dette også må kunne diskuteres i et demokratisk perspektiv».

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram