Skatteseier for Ole Ivars

Billetter til danseband-konserter blir momsfrie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle som elsker å høre og danse til dansebandmusikk har betalt moms på sine inngangsbilletter selv om alle andre kulturtiltak er momsfrie.

Begrunnelsen til departementet har vært at de som er på slike konserter reiser seg opp fra stolene sine og danser sammen med musikerne. Dermed kan ikke arrangementet defineres som en konsert.

Flere danseband, blant annet medlemmene i Ole Ivars, har protestert kraftig i flere år.

Nå har departementet snudd og innføres momsfritak også for danseband-tilstelninger, og Ole Ivars-leder William Kristoffersen er fornøyd.

- Jeg føler veldig stor glede. Dette redder mange arbeidsplasser innen vår sjanger og mange foreningskasser rundt om kring fra å bli slunkne. Momsavgiften utgjør ofte den prosentandelen av inntektene man kunne ha hatt i overskudd på mindre dansetilstelninger rundt om kring. Dette er kjærkomne kroner, sier Kristoffersen, som har arbeidd intenst med saken.

Avgiftsendringen er beregnet å gi fire millioner kroner mindre i inntekter til staten i året.

JUBLER: Ole Ivars-leder William Kristoffersen har arbeidd for å fjerne momsen fra dansetilstelninger og i dag fikk han viljen sin. Foto: Jeanette Landfald
JUBLER: Ole Ivars-leder William Kristoffersen har arbeidd for å fjerne momsen fra dansetilstelninger og i dag fikk han viljen sin. Foto: Jeanette Landfald Vis mer