Skattesmell etter oversvømmelser i Australia

Australia innfører en ny inntektsskatt for å dekke utgiftene til gjenoppbygging i de flomrammede områdene i landet.

HJELPEMØTE: Australias statsminister Julia Gillard møter her soldater som bistår i hjelpearbeidet etter flomkatastrofen. Statsministeren varsler nå at skattene må opp for å finansiere gjenoppbyggingen. Foto: AFP PHOTO / POOL / GARY RAMAGE
HJELPEMØTE: Australias statsminister Julia Gillard møter her soldater som bistår i hjelpearbeidet etter flomkatastrofen. Statsministeren varsler nå at skattene må opp for å finansiere gjenoppbyggingen. Foto: AFP PHOTO / POOL / GARY RAMAGEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flommen har ødelagt avlinger, skylt bort veier, ødelagt flere tusen bygninger og ført til at flere kullgruver har måttet stenge. 35 mennesker har mistet livet, og det anslås at verdier for nærmere 60 milliarder kroner har gått tapt.

- Når jeg tenker på oversvømmelsene og det som har skjedd, så kan jeg ikke unngå å føle sorg, sa statsminister Julia Gillard torsdag.

Hun regner med at flommen vil redusere den økonomiske veksten i landet med 0,5 prosent i inneværende skatteår. For å finansiere gjenoppbyggingen vil regjeringen midlertidig innføre en ny inntektsskatt på mellom 0,5 og 1 prosent.
(NTB)