MED ET SMIL: Selv om stortingsrepresentant Bård Hoksrud forstod alvoret og reiste hjem for å kjempe mot øking av eiendomsskatten, var smilet der.
FOTO: PER FLÅTHE
MED ET SMIL: Selv om stortingsrepresentant Bård Hoksrud forstod alvoret og reiste hjem for å kjempe mot øking av eiendomsskatten, var smilet der. FOTO: PER FLÅTHEVis mer

Skattesmell for Frp-Hoksrud

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud og fire andre partifeller ble alene da de stemte i mot utvidelse av eiendomsskatten i den Frp-styrte hjemkommunen Bamble.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BAMBLE/LANGESUND (Dagbladet): Dermed er det 17 år lange korstoget for fjerning av eiendomsskatt  i Bamble trolig over, selv om Hoksrud hevder det motsatte.

Kommunestyret vedtok med 22 mot 5 stemmer å øke grensene for eiendomsskatt. Noe som gir åtte millioner kroner ekstra i kommunekassa.

Dette betyr at 800 nye boligeiendommer og 2000 hytter som tidligere har vært fritatt, nå blir innlemmet i ordningen.

Ikke over -Dette er ikke over. Den virkelige kampen kommer i budsjettdebatten, sier Hoksrud til Dagbladet.

Han tok nederlaget med et smil, men kan trolig vente seg pepper når han igjen er tilbake på Stortinget.

-Ja, jeg har fått en del pepper fra partifeller rundt om i landet for dette, forteller han.

Overskudd Det spesielle i denne saken er at Bambles ordfører, Jon Pieter Flølo, hører til Frp, og bifaller skatteskjerpelsen. Noe som har satt de to politikerne i Bamble på hver sin front. Flølo står på sitt og viser til at skal kommunen levere et fullgodt tjenestetilbud, må penger strømme inn.

Den Frp-styrte kommunen Bamble høstet inn 60 millioner kroner i overskudd i 2009. Noe som har ført til bølger i det lokale Frp-partiet.

Alle i mot Det ble en selsom forestilling fra mange av kommunestyrets representanter under behandlingen av eiendomsskattesaken.

Med unntak av Venstres representant, som imøteser skatteøkning og esende byråkrati, snakket alle iherdig hvor mye de er i mot den eiendomsskatteøkningen de bare måtte vedta.

Høyres representant, Tor Tollefsen, vil trolig sørge for at Erna Solberg setter kaffen i halsen med sitt utspill om at vedtaket er i god sosialdemokratisk ånd.