Skattesmell for handikappede Anders (4)

ASKER (Dagbladet): Foreldrene til handikappede Anders Bekkum (4) måtte bygge om huset for 2,1 millioner kroner for at han skal kunne bo hjemme. Nå vil regjeringen også frata dem skattefordelen. Dermed vil familien tape en halv million kroner neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har ikke bygd om huset for å få en luksusbolig. Alle utbedringene er anbefalt av kommunens ergoterapeut og arkitekt med tanke på at boligen skal ivareta Anders sine behov nå og fram til han blir 18. Uten tilpasningene ville det ikke vært praktisk mulig å ha ham boende hjemme lenger, sier Jonny Bekkum til Dagbladet.

Det siste året har han og kona Kari brukt 2,1 millioner kroner for å tilrettelegge boligen for Anders, som har diagnosen spastisk kvadriplegi - den alvorligste graden av cerebral parese. Han mangler språk, har dårlig motorisk kontroll, spasmer, synshemninger, epilepsi og er 100 prosent pleietrengende.

Etter dagens regler kan familien kreve «særfradrag for store sykdomsutgifter» for differansen mellom verdi før ombygging, byggekostnadene og antatt salgsverdi etter ombygging. Men fra nyttår vil Bondevik-regjeringen sette et tak på 18360 kroner for dette særfradraget. Forslaget får fatale konsekvenser for Asker-familien.

Sparer samfunnet

Jonny Bekkum anslår at 1,5 millioner kroner av utgiftene til ombyggingen er fradragsberettiget etter dagens regler. 28 prosent - 420000 kroner - ville familien fått igjen i rene penger ved neste års skatteoppgjør. Får regjeringen som den vil, blir familiens «fortjeneste» sparsomme 5140 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer