Ingen kommentar:  Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge ønsker ikke å snakke om skattekravene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Ingen kommentar: Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge ønsker ikke å snakke om skattekravene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Skattesmell for megler-topper

Åtte partnere i Pareto Securities kreves for 48 millioner i ekstraskatt, etter overføringen av sine andeler i meglerhuset til private aksje-selskaper i 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): De regnes som noen av landets råeste aksjemeglere, og har dratt inn hundrevis av millioner i kurtasjekroner til arbeidsgiveren Pareto Securities. Nå er Lars Nordby, Kjetil Sjursen og Thomas Korsdalen i klinsj med Skatt øst, etter å ha fått endret sin ligning for 2006, skriver Finansavisen.

Partenes advokater er tause om detaljene i saken, som skal opp i Oslo tingrett i mai.

Etter det Finansavisen kjenner til, handler det om trioens overføring av sine eierandeler i Pareto til private aksjeselskaper i 2006.

Dette var Pareto Securities? nest beste år noensinne, med et resultat før skatt på i underkant av 1,1 milliarder. Svein Støles meglerbutikk var verdt 10 milliarder, ifølge Finansavisens verdianslag på den tiden.

Basert på en slik prising, var meglersjef Nordbys daværende andel på 3,1 prosent verdt over 300 millioner. Hans private selskap Libert satte imidlertid en inngangsverdi på 7,2 millioner for aksjene i 2006-regnskapet.

En gjennomgang viser at også de øvrige partnerne verdivurderte sine aksjer på tilnærmet samme måte. Skatt øst mener verdiene er blitt satt for lavt, og at partnerne dermed skylder staten betydelige summer i gevinstskatt, skriver Finansavisen.

Basert på innhentede ligningsopplysninger har åtte av de mest sentrale Pareto-partnerne, inkludert de tre involverte i rettssaken, fått oppjustert sine inntekter for 2006 med totalt 111 millioner. Utlignet skatt er økt med totalt 48 millioner.

- Pareto Securities har ingen kommentar til denne saken, sier Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge til Finansavisen.

Flere nyheter Oppjusterer Rocksource-kursmål
Øker kjendisgraden i ung bank
Meglerhus snur tvert i synet på Frontline