SMELL:  I tillegg til skattesmellen på 123 millioner kroner, må selskapet dekke saksomkostningene til Skatteetaten, skriver Dagens Næringsliv. Illustrasjonsfoto: IKEA.
SMELL: I tillegg til skattesmellen på 123 millioner kroner, må selskapet dekke saksomkostningene til Skatteetaten, skriver Dagens Næringsliv. Illustrasjonsfoto: IKEA.Vis mer

Skattesmell for norske Ikea - må ut med over 120 millioner

Tapte på alle punkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til skattesmellen på 123 millioner kroner, må selskapet dekke saksomkostningene til Skatteetaten, skriver Dagens Næringsliv.

Den norske delen av Ikea-konsernet skulle omorganiseres i 2007, og de norske varehusene ble dermed skilt ut i et eget selskapet. De ble deretter kjøpt tilbake fra det nederlandske morselskapet, finansiert med et lån fra et annet Ikea-selskap i utlandet.

Uenigheten dreier seg om hvorvidt selskapet hadde krav på rentefradrag i perioden 2008-2012 etter å ha betalt en milliard kroner i renter på lånet, skriver avisen. Rentebetalingen førte til at Ikeas skattekostnad i perioden ble redusert med 43 prosent.

I dommen fra Oslo tingrett heter det at Ikea ikke klarte å påvise «noen forretningsmessig fornuftig egenverdi ved lånearrangementet ut over å spare skatt».

(NTB)