Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skattesmell for norske pokerproffer

75 pokerspillere får skattekrav på minst 1 million kroner hver.

KAN BLI RETTSSAK: Advokaten til flere norske pokerproffer, Øystein Myre Bremset, sier at han vurderer å bringe en av skattekravsakene inn for retten som en prinsippsak. Her er den franske sangeren og skuespilleren, Patrick Bruel, på en pokerturnering 1.september i år i Cannes på den franske Riviera. Foto: AFP/ VALERY HACHE
KAN BLI RETTSSAK: Advokaten til flere norske pokerproffer, Øystein Myre Bremset, sier at han vurderer å bringe en av skattekravsakene inn for retten som en prinsippsak. Her er den franske sangeren og skuespilleren, Patrick Bruel, på en pokerturnering 1.september i år i Cannes på den franske Riviera. Foto: AFP/ VALERY HACHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skatteetaten har sjekket inntekten til 150 proffe pokerspillere her i landet. Nå får halvparten av dem skattekrav på minst 1 million kroner hver.

Det sentrale spørsmålet for granskerne i Skatteetaten har vært om pokeraktiviteten har vært av et slikt omfang at det kan defineres som næringsvirksomhet.


- Hvis aktiviteten har pågått over lang tid, og de har levd utelukkende av pokerspill, så mener vi det er næringsvirksomhet, sier spesialrevisor Jostein Lien i Skatt Nord til Aftenposten.


Etterlignes

Etter at 150 spillere er kontrollert, sitter Skatteetaten igjen med mellom 70 og 80 navn. Alle disse har etter etatens mening levd av poker, uten å oppgi inntekten. Totalt har spillerne hatt en brutto omsetning på rundt 130 millioner kroner over en treårsperiode.


Spillerne vil nå bli etterlignet. Noen får tilleggsskatt, og det blir også vurdert politianmeldelse. Samtlige har de et skattekrav på minst 1 million kroner i vente.


- Forholdene varierer, fra personer som ikke har oppført en eneste krone til spillere som har oppgitt gevinstene som kapitalinntekt og ikke som næringsinntekt, forteller Lien.


Vurderer rettssak

Men pokerspillerne vil ikke gi seg uten kamp. Advokat Øystein Myre Bremset, som har spesialisert seg på skattlegging av spillgevinster, representerer flere av spillerne som Skatteetaten har etterlignet.


- Etter mitt skjønn er det for lettvint når Skatteetaten konkluderer med at en pokerspiller driver næringsvirksomhet etter å ha sett på resultatene for bare et par inntektsår. Vi har flere eksempler på spillere som vinner mye det første og andre året. Deretter taper de alt det tredje året. Da har man ikke gått med overskudd, sier Myre Bremset.


Han ser ikke bort fra at én av sakene vil bli prøvd for domstolen, som en prinsippsak. (NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling