Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skattesystemet må være rettferdig og sikre verdiskapning

Ap vil ikke konkludere om Scheel-utvalgets forslag nå, sier Ap's Marianne Marthinsen.

 VIL STUDERE: Ap vi sette seg grundig inn i forslagene fra Scheel-utvalget før de konkluderer. Hun sier det tvinger seg fram endring av selskapsskatten, men at det må diskueres nærmere hvordan skattereduksjon skal dekkes inn, sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL STUDERE: Ap vi sette seg grundig inn i forslagene fra Scheel-utvalget før de konkluderer. Hun sier det tvinger seg fram endring av selskapsskatten, men at det må diskueres nærmere hvordan skattereduksjon skal dekkes inn, sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi skal sette oss grundig inn i anbefalingene før vi konkluderer. Det viktige for oss er at vi får et skattesystem som er rettferdig, effektiv og sørger for at vi har et konkurransedyktig næringsliv, sier Aps finanspolitiske talskvinne Marianne Marthinsen.

Ønsker bred debatt - Vårt ønske er at vi får en bred skattedebatt i Stortinget, og at vi kan få enighet om de viktigste prinsippene skattesystemet skal bygge på, selv om partiene helt sikkert kommer til å være uenige om skattenivå, sier Marthinsen.

Det var den rødgrønne regjeringen som satte ned Scheel-utvalget våren 2013. Samtidig varslet statsminister Jens Stoltenberg at selskapsskatten skulle settes ned. Utvalget skulle komme med endringer i skattesystemet uten å heve nivået.

Etter regjeringsskiftet ga finansminister Siv Jensen utvalget et tilleggsmandat der hun ba utvalget utrede endringer som innebar skattelettelser.

Selskapsskatten under press - Utgangspunktet for at vi satte ned utvalget, var at vi så at selskapsskatten var under presse, og at det tvinger seg fram en omlegging.

Spørsmålet er hvordan det skal gjøres, og hvordan denne skattereduksjonen i så fall skal dekkes inn. Det kommer vi ikke til å konkludere på før vi har lest rapporten, sier Marthinsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling