Skattetips :på nettet

Leder i Skattebetalerforeningen, Tore Fritsch, svarte i dag på spørsmål om selvangivelsen fra Dagbladets lesere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skattedirektoratet har bestemt at det skal bli lettere å få utsettelse på selvangivelsen i år. I et rundskriv ber direktoratet om at likningskontorene ser med «nødvendig forståelse» på slike søknader. Skatte-ekspert Tore Fritsch fikk et ras av henvendelser da han bisto Dagbladet :på nettets lesere i dag.

Siste frist for å levere inn selvangivelsen er 30. april, som er fire dager etter påske. Søknader om utsettelse må være sendt før fristen. Tore Fritsch anbefaler å sende slike søknader som rekommendert post eller per telefaks.

Alle må levere

- Selvangivelsen kan også leveres over telefon eller internett, men da kan man bare gjøre begrensede rettinger. Husk at alle må gi en respons på likningsutkastet de har fått. Bare de som undertegner og sender inn selvangivelsen unngår eventuelle ubehageligheter, sier Fritch.

Skattebetalerforeningen ba tidligere i år Skattedirektoratet om å se med mildere øyne på søknader om utsettelse. Mange fikk ikke selvangivelsen før denne uka, og påsken gjør at mange virkedager faller bort. Skattedirektoratet ber i et rundskriv likningskontorene om å vise forståelse i behandlingen av utsettelsessøknader.

I dag hjalp Tore Fritsch Dagbladet :på nettets lesere, men pågangen var så stor at han ikke rakk gjennom alle henvendelsene.

Likningskontoret hjelper

_ Hvis du fremdeles har spørsmål om skatten kan du ringe likningskontoret. Våre medlemmer kan også ta kontakt med oss, sier Fritsch, som er leder i Skattebetalerforeningen.

I år skal reisefradraget, både for reise mellom hjem og arbeidssted og pendlerreiser, beregnes på en ny måte. Man bør også være oppmerksom på at likningskontorene bryker et nytt register for å beregne verdien av fast eiendom.

- Dersom du hadde korrekt likningsverdi i fjor og likningskontoret har ført opp en annen verdi på selvangivelsen, bør du endre dette slik at det blir det samme som du hadde i fjor, sier Tore Fritsch.