Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skattetrøbbel for Bondevik

Skal statsministeren ha andre skatteregler enn deg og meg?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis de samme skattereglene skal gjelde for statsminister Kjell Magne Bondevik som for vanlige mennesker må han betale store deler av lønna i skatt når han flytter inn i sin nye luksusbolig.

Millionfordel

Dagens skatteregler sier at den som får fri bolig skal skatte av fordelen. Og fordelen beskattes ut fra hva det ville koste å leie en tilsvarende bolig.

Den nye statsministerboligen som ligger bak Slottet i Oslo er på 600 kvadratmeter. Utleieverdi på 100 000 kroner i måneden, skriver Aftenposten.

Det betyr at Kjell Magne Bondevik og statsministere etter ham vil få plusset på inntekten sin med 1,2 millioner kroner i året.

Skattes i hjel

Men en statsminister tjener bare 975 000 kroner. Dermed risikerer Bondevik å måtte betale mer i skatt enn han tjener når han flytter inn.

Problemet Aftenposten omtaler er oppdaget av Statsministerens kontor. De har nå engasjert Finansdepartementet for å finne en løsning.

Et utfall kan være at det innføres en egen bestemmelse i skatteloven slik at den sittende statsministere slipper å skatte fullt ut av fordelen av å bo i fri bolig.

FINT SKAL DET VÆRE:</B> Representasjonsboligen til regjeringen har fungert som statsministerbolig på 1800-tallet. Nå skal den bli det igjen.
FIN ADRESSE:</B> Selv om Parkveien er en billig adresse i Monopol, så er det en av Oslos dyreste gater i virkeligheten. Det ligger under et steinkast fra Slottet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media