Skaut i vår tid

Hva er det Per Willy Amundsen ser når han ser en politikvinne med hijab? Og hva ser Arne Johannessen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Per Willy Amundsen, Frp’s innvandringspolitiske talsmann, hevder politihijab er en del av en pågående islamisering. «Norge tilpasser seg muslimene, i stedet for at muslimene tilpasser seg Norge», uttaler en tilsynelatende bestyrtet Amundsen i alle kanaler, og demonstrerer en klassisk Frp-refleks. Politidirektoratet sier altså ja til bruk av hijab til den norske politiuniformen. Men folk flest, for å bruke et godt Frp-uttrykk, skjønner nok at noen få norske politikvinner med skaut ikke betyr innføring av en islamsk stat i Norge.

ARNE JOHANNESSEN, leder i Politiets Fellesforbund, er skuffet. Hans motargument er at uniformen skal være verdinøytral, lik for alle uavhengig av personlige og religiøse verdier. Johannessen mener altså at Politidirektoratet tukler med politiuniformen. Hva blir da det neste? Turban? Kalott? Burka? Johannessen er her opptatt av markering, i stedet for religionsfrihet og inkludering. Han vil forby et lite tøystykke som selvsagt skal være godt tilpasset uniformen, selv om det innebærer å utestenge store kvinnegrupper fra politiet.

AMUNDSEN knytter skautet til den store frykten: De kommer og overtar landet vårt og spiser sjelene våre. Ser han på enhver ung oslojente med jeans og hijab som en fare og provokasjon? Johannesen demonstrer også et fremmedgjort forhold til muslimske kvinner. Han fremmedgjør med sin argumentasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer