Skedsmo-ordfører permittert etter vannverkskandalen

Besøkte syk sønn i Tromsø på vannverkets regning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dramatisk utvikling i vannverksaken på Romerike i kveld: ordfører Andreas Hamnes (Ap) i Skedsmo kommune er innvilget permisjon med umiddelbar virkning i forbindelse med \'økonomisk samrøre\' fra perioden han var styreformann for den skandaleombruste driften av Nedre Romerike Vannverk.

Overfor VG Nett beskriver Høyres gruppeleder i Skedsmo kommunestyre, Lise Hagen Rebbestad, situasjonen til permittert ordfører Hamnes som \'en privat tragedie\'.

-Hamnes leste selv opp sin søknad om permittering for kommunestyret i kveld. Han forklarte at han hadde en alvorlig syk sønn i Tromsø, som han besøkte på regningen til vannverket, sier Lise Hagen Rebbestad til Dagbladet.no.

Hamnes er permittert mens etterforskningen av vannverksaken pågår. Varaordfører Anita Orlund(Ap) rykker opp som ordfører.

Styret for Nedre Romerike vannverk med leder Andreas Hamnes i spissen trakk seg da etterforskningen startet i kjølvannet av Aftenpostens avsløring om disposisjonene til tidligere direktør Ivar T. Henriksen.

Også styret for Sentralrenseanlegget RA-2 på Nedre Romerike trakk seg. Der var Hamnes medlem.

Aftenposten har avdekket av Ivar T.Henriksen og hans sønn har tjent store penger på private firmaer i forbindelse med driften av de interkommunale selskapene.

Henriksen trakk seg fra sjefstillingen uten betingelser for noen dager siden.

Ordfører og rådmann politianmeldt

I dag fortalte Aftenposten at uavhengig kommunestyremedlem i Skedsmo, Per Erik Hverven, har politianmeldt Hamnes og kommunens rådmann Torstein Leiro for grov uforstand i tjenesten i forbindelse med sitt arbeid for vannverket.

Lise Hagen Rebbestad har vært medlem av Skedsmo kommunestyre siden 1992.

-Når fikk du vite at ting ikke var som de bør være ved vannverket?

-Jeg fikk først vite hva som har skjedd da Aftenposten begynte å avdekke saken.

-Har du lært noe av saken?

-Jeg har i alle fall lært at ordførere og varaordfører på prinsipielt grunnlag ikke bør velges inn i styrene for interkommunale selskaper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer