Spår den tøffeste høsten på lenge

Skei Grande: - Jeg blir litt matt, for jeg brukte sommerferien min på å ta med ei viss dame til Canada

Venstre-lederen hevder det grønne skiftet er like enkelt som å ta på seg pysjamas før sengetid. 

KLIMADISKUSJONEN FORTSETTER: Venstre-leder Trine Skei Grande er ikke fornøyd med hva regjeringen har levert på det grønne skiftet. Hun ønsker fortsatt et grønnere statsbudsjett for 2017. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KLIMADISKUSJONEN FORTSETTER: Venstre-leder Trine Skei Grande er ikke fornøyd med hva regjeringen har levert på det grønne skiftet. Hun ønsker fortsatt et grønnere statsbudsjett for 2017. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er steile fronter mellom Venstre og regjeringen etter statsbudsjettet for 2017 ble lagt fram 6. oktober.

Først 35 minutter inn i talen kom Skei Grande til den hete klimapoteten, og hun var klar på at Erna Solberg og Siv Jensen ikke går langt nok i statsbudsjettet for neste år.

- Jeg tror kanskje vi står framfor den tøffeste høsten vi har vært gjennom, sier Skei Grande med alvor i stemmen.

Like før gjorde hun det klart at Solberg må levere bedre på klima for å beholde Venstres gunst.

- Man kan ikke bare ha gode ønsker for klimaet, man må også få det til. Erna har lovet Norge å levere på klima. Hun sto til og med i FN og lovet det til verden! Da synes jeg man må levere også, sier hun til partiets landskonferanse lørdag.

- Så dum går det ikke an å være

Skei Grande var også klar på at hun mener det fortsatt er mulig å forhandle med regjeringen.

- Det kan ikke være sånn at man drar til FN og lover grønt skiftet og så legger fram statsbudsjett i Norge med veto. Jeg tror ikke på det, for så dum går det ikke an å være!

Skei Grande hevdet videre at det grønne skiftet ikke bør være vanskeligere å kommunisere ut enn å fortelle hvordan man skifter klær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer