Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skei Grande forbanna på Jaquesson: - Skjerp deg og si unnskyld!

Raser mot Kari Jaquesson etter debatt om 8. mars-parole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):- Skjerp deg og si unnskyld!

Det er Venstre-leder Trine Skei Grandes beskjed til Kari Jaquesson.

Under parolemøtet til 8. mars-komiteen i Oslo i går kom representanter for Unge Venstre med forslag om å fjerne «håndhev sexkjøpsloven» som flaggsak.

- Sa vi burde suge ti pikker om dagen Da skal trimkjendis Kari Jaquesson, som representerte kvinnegruppa Ottar, ha tatt ordet.
 
- Jaquesson tok ordet og sa blant annet at vi burde suge ti pikker om dagen for å skjønne hvordan det er å jobbe på bordell, forteller nestleder i Oslo Unge Venstre, Anna Dåsnes til Dagbladet.

- Jeg mener Kari Jaquesson må si unnskyld. Det går faktisk ikke an. Jeg er først og fremst forbanna over måten man kan opptre på. Dette er en måte å snakke om unge jenter på som er helt uakseptabel, sier Skei Grande til Dagbladet.

Jaquesson sier hun har beklaget seg overfor en av deltakerne.

- Jeg var dypt rystet og brukte meget konkrete uttrykk, men etter å ha hørt lydloggen mener jeg at mitt tilsvar var helt innafor. Dog hadde jeg nok holdt litt igjen om jeg visste at det mindreårige på møtet.

- Jeg har ringt den ene mindreårige kvinnen i dag og beklaget, og ba om telefonnummeret til foreldrene hennes for å kunne ta en prat med dem, men det ville hun ikke. Den omtalte ordvekslingen der hver person hadde to minutter varte i under 10 minutter av et fire timer langt møte, skriver Jaquesson selv i en SMS til Dagbladet.

- Det går ikke an Dåsnes stilte på møtet sammen leder i Oslo liberale studentforening, Maria Katinka Lie (19) og Amanda Schei, leder i Norges Venstrekvinnelag. Schei fortalte til Dagbladet i går at de tre til slutt begynte å gråte og forlot møtet. Venstre-leder Grande er forbanna etter å ha hørt om hendelsen.

- At noe så grovt kommer fra en profilert person som vet hva ordets makt betyr og er veldig opptatt av hva hun selv blir utsatt for, er uakspetabelt, sier Skei Grande.

-  Hun har vært veldig opptatt av at hennes egen integritet ikke skal krenkes som kvinne, derfor er det enda mer oppsiktsvekkende at hun snakker sånn til folk, sier hun.

Jaquesson og Kvinnegruppa Ottar har blant annet kjørt en lang kamp mot NRK etter Trygdekontorets bestilling og innkjøp av såkalt «customized porn» i fjor. I en av filmene portretteres Jaquesson av en pornoskuespiller.

Både Venstre og Unge Venstre har programfestet sin motstand mot sexkjøpsloven. Skei Grande mener det er helt greit å være uenig i det.

- Det har alltid vært vanskelig å være liberal feminist i Norge, men ikke noe i nærheten av det her. Det er greit å være uenig i sexkjøpsloven, og man kan tape de diskusjonene, sier hun.

Skei Grande mener imidlertid ikke det nytter å stenge andre meninger ute.

- Det er ekstremt lite toleranse for andres standpunkt. Som gammelfeminist selv, er det på tide at vi begynner å slippe til de unge og la dem få muligheten til å komme til ordet. Denne gammelfeminismen som skal være gjeldende, nytter ikke, sier Skei Grande.

- Neste år skal jeg bli med Unge Venstre på et parolemøte. Ingen skal få lov til å trakassere dem neste gang, sier hun.

- Aggressive, krenkende utsagn Leder i Norges Venstrekvinnelag, Amanda Schei, sa følgende om hendelsen til Dagbladet i går.

- Du kan spørre nesten alle som var på det møtet. Kari Jaquesson sa det slik Anna forteller. Hun sa til Anna Dåsnes at hun burde suge pikk ti ganger. Dette var svaret hennes på Annas forslag om å bytte ut parolen.

I dag skriver hun i et innlegg i Aftenposten: «Vi ble utsatt for gjentakende aggressive, krenkende utsagn og til tider drøy seksualisert språkbruk i rundt en time.» skriver hun.

- Må regne med å bli motsagt Kari Jaquesson har skrevet et motsvar etter møtet i dag. Hun mener også gårsdagens møte var ryddig.

- Det var ingen som ble hindret fra å ta ordet, møtet var ryddig og ordstyrerne meget myndige og presise. Alle tegnet seg etter tur på talelisten og etter de 2 minutter man hadde til rådighet banket ordstyrer. Det var ingen som snakket i munnen på hverandre. Om en kommer med utspill på et møte må man regne med å bli motsagt. Her var det ingen som kom med personkarakteristikker eller annet personangrep, skriver Jaquesson i en sms til Dagbladet.

NEKTER: Kari Jaquesson skriver at hun ikke har bedt vedkommende om «å gå og suge pikk». Gyro Fjermedal sitter i sentralstyret til Rød Ungdom som feministisk ansvarlig. Hun var til stede under hele møtet og bekrefter Dåsnes' framstilling av hva som ble sagt. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
NEKTER: Kari Jaquesson skriver at hun ikke har bedt vedkommende om «å gå og suge pikk». Gyro Fjermedal sitter i sentralstyret til Rød Ungdom som feministisk ansvarlig. Hun var til stede under hele møtet og bekrefter Dåsnes' framstilling av hva som ble sagt. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet Vis mer