Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skei Grande kommenterer sexrykter: - Jeg er ingen overgriper

Trine Skei Grande forteller om å måtte håndtere sexrykter og drapstrusler mens hun holdt på med regjeringsforhandlingene.

SVARER PÅ RYKTER: Trine Skei Grande opplever ryktespredning som angrep fra høyresida. Foto: Scanpix
SVARER PÅ RYKTER: Trine Skei Grande opplever ryktespredning som angrep fra høyresida. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V) kunne 14. januar juble over å ha en regjeringsplattform klar, men Trine Skei Grande har også hatt andre ting å hanskes med.

Til Aftenposten forteller Grande at aktører har forsøkt å skremme henne fra å ha innflytelse under regjeringsforhandlingene.

Forhandlingene om regjeringsmakten startet 2. januar. Samtidig startet rykter å gå på sosiale medier.

Blant annet ble Skei Grande fremstilt som en overgriper.

Rykter om ti år gammel fest

Til Aftenposten forteller hun om å ha blitt utsatt for ryktespredning i forbindelse med en fest som ble arrangert for ti år siden i Trøndelag.

- Jeg kan sikkert ha gjort noen dumme ting, men jeg er ingen overgriper, understreker politikeren til avisa.

Ifølge politikeren er det ikke uvanlig at kvinnelige politikere blir utsatt for rykter.

Skei Grande mener at hennes ønske om en mer liberal innvandringspolitikk har ført til at hun har fått gjennomgå ekstra fra folk på ytre fløy på høyresida.

- Jeg har fortalt min historie til Erna. Vi har snakket åpent om dette, sier Skei Grande.

«For Aftenposten er det viktig å skille mellom det som kan karakteriseres som rykter og det som er konkrete og formelle varsler» skriver Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen i en forklaring på hvorfor Aftenposten har valgt å skrive om ryktene rundt Skei Grande.

Ifølge Hansen er bakgrunnen for å kommentere ryktene at Venstre skal i regjering og at partileder Skei Grande blir statsråd.

«Hun har funnet det nødvendig å orientere statsminister Erna Solberg om saken og bakgrunnen for den. På Hotell Jeløy Radio, der regjeringsforhandlingene pågikk, ble det, etter det Aftenposten kjenner til, orientert om saken. Det helt avgjørende for at Aftenposten publiserer er likevel at Trine Skei Grande selv i dag velger å kommentere saken og på den måten bringer den ut i det offentlige rom», skriver Hansen.

Fikk drapstrusler

Midt under regjeringsforhandlingene måtte Skei Grande også vitne i en rettsak i forbindelse med drapstrusler mot henne.

En 43 år gammel mann ble 13. januar dømt for drapstrusler mot Venstre-lederen etter innføringen av flypassasjeravgiften i 2016.

I en tekstmelding sendt til Grande i mai 2016 skrev mannen at hun skulle forsvinne fra jordens overflate innen flypassasjeravgiften startet. Han signerte meldingen «Hilsen en leiemorder», skriver Romerikes Blad.

ÅPNER SEG: Sandra Borch (Sp), Aina Stersen (Frp) og Mani Hussaini (AUF) leser opp den groveste hetsen de har fått den siste tida, en hets de må leve med nesten daglig. Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Etterpå forsøkte han å ringe henne tre ganger uten å få svar. Han sendte da nok en melding til Venstre-lederen:

«Kan ikke ta telefonen. Da har du noe å glede deg til. Møtes ved arbeidsplassen din en dag.»

Trine Skei Grande er ikke den eneste politikeren som har opplevd grov sjikane. Blant annet har Oslo-byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) mottatt brev med grove voldstrusler gjentatte ganger. Kommunen har anmeldt truslene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!