RAJA-SAKEN: Trine Skei Grande snakker ut om nestlederens sykemelding. Reporter: Steinar Suvatne / Dagbladet. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer Vis mer

Venstre-bråket

Skei Grande om Raja-bråket: - Vi hadde en god plan på dette

Fortsatt isfront mellom Venstre-toppene. Skei Grande håper de to kan finne tilbake til hverandre.

Abid Raja (V) har ikke akseptert unnskyldningen han fikk fra kulturminister og partileder Trine Skei Grande (V).

- Jeg har sagt unnskyld for noe jeg uttrykte på en veldig dum måte, på et veldig dumt tidspunkt, i en vanskelig prosess. Det har jeg prøvd å sagt unnskyld for, og det håper jeg vi får ordnet opp i, sier Skei Grande til Dagbladet.

- Har Raja akseptert den unnskyldningen, da?

- Jeg håper jo at han gjør det, når man sier unnskyld og prøver å gjøre ting på en skikkelig måte. Men jeg skal snakke med Abid videre framover, sier hun.

- Du har ikke fått tilbakemelding på at han har akseptert den unnskyldningen?

- Jeg tror at sist vi gikk fra hverandre så hadde vi en god plan på dette. Så skal vi sørge for å ha god kommunikasjon videre. Men jeg har full respekt for at Abid nå er sykmeldt.

- Han er ute etter å ta meg

Tilliten mellom de to beskrives som «farlig lav» etter Skei Grande skjelte ut Raja i statsrådssalen på Stortinget den 10. november. Flere kilder bekrefter overfor Dagbladet at Raja noterte ned ordene da Skei Grandes utskjelling runget over telefonen.

- Han er ute etter å ta meg, skal Venstre-lederen ha sagt om partiets finanspolitiske talsperson.

Det var finanskomiteens leder Henrik Asheim (H) som hadde satt telefonen på høyttaler, slik at alle i salen kunne høre ordene som kom fra Skei Grande. Hun uttalte blant annet at Raja «ikke var til å stole på», beskyldte ham for løgner og undergraving av budsjettprosessen. Raja er nå sykmeldt, angivelig som følge av episoden.

- Er det din feil at Raja er sykmeldt, Skei Grande?

- Jeg har ikke noe grunnlag for å vurdere det. Det mener jeg er en vurdering som skal gjøres sammen av lege og pasient.

- Jeg sa noe dumt

Venstre-lederen sier hun ikke husker eksakt når hun møtte Raja sist.

- Det var vel på et gruppemøte for ei ukes tid siden, eller noe sånt.

- Men du har hatt en prat med ham etter medieoppslagene?

- Jeg kommer ikke til å gå inn i hvilke kommunikasjoner jeg som leder har med en sykmeldt person i gruppa mi. Det er noe jeg mener blir feil.

- Det er ikke så lett å være politisk uenig med deg når man risikerer å bli baksnakket på høyttaler?

- Det har jeg ikke lyst til å kommentere. Jeg sa noe dumt i én setning. Jeg tror mange har levd rundt meg med mange uenigheter, så jeg tror ikke dette er noe mønster.

Raja har ikke ønsket å kommentere saken.

- Jeg har blitt sykmeldt av legen på Stortinget, og har ingen kommentar mens jeg er sykmeldt, sier han til Dagbladet.

Motgang

Venstre møter kraftig motvind på meningsmålingene. Partiet fikk 3,4 prosent på den nyeste målingen fra Respons Analyse. Venstre ville med det mistet seks av åtte representanter på Stortinget.

- Jeg tror ikke noen partier liker at det kommer masse lekkasjer og teorier ut i media som ikke handler om politikk. Jeg mener det ikke tilhører offentligheten å diskutere interne sykemeldinger, sier Skei Grande.

Flere fylkesledere og sentralstyremedlemmer Dagbladet har snakket med i går, erklærer tillit til Trine Skei Grande etter utskjellingen av Abid Raja.

- Det er bra at Trine har bedt om unnskyldning. Jeg har full tillit til både Trine og Abid. Begge gjøre en svært god jobb for partiet, sa Rajas fylkesleder Boye Bjerkholt i Akershus til Dagbladet i går.

Tilbake til de gode stundene

Skei Grande er tydelig på at hun og Raja har hatt politiske kollisjoner tidligere. Nå håper hun de to Venstre-profilene kan finne tilbake til hverandre.

- Abid er en veldig god medarbeider. Vi har vært sammen i tykt og i tynt, i godt og i vondt mange ganger. Vi har hatt våre kollisjoner og våre gode stunder, og jeg håper vi klarer å finne tilbake til de gode stundene.

- Opplever du at Raja motarbeider deg?

- Nei, det gjør jeg ikke.