Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venstre og Donald Trump

Skei Grande: - Donald Trump er skummel. Vi bør alle være litt redde

- Det bekymrer meg at en mann som har så svak impulskontroll, så dårlig verdisyn og så lite respekt - ikke bare for kvinner - men for alle, skal sitte i Det hvite hus.

REDD FOR DONALD: Trine Skei Grande sier tanken på Donald Trump i Det hvite hus bør bekymre alle nordmenn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
REDD FOR DONALD: Trine Skei Grande sier tanken på Donald Trump i Det hvite hus bør bekymre alle nordmenn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Venstre-leder Trine Skei Grande talte til sine egne under partiets landsstyremøte i går.

Hun langet ut mot regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år, og varslet at høsten 2016 trolig blir den tøffeste hun har vært med på i politikken.

Skei Grande rettet også blikket mot USA, og fra talerstolen ytret hun stor bekymring for hva en president Donald Trump kan bety for Norge.

- Det bekymrer meg at en mann som har så svak impulskontroll, så dårlig verdisyn og så lite respekt - ikke bare for kvinner - men for alle, skal sitte i Det hvite hus med fingeren på knappen, sier hun til Dagbladet etter talen.

STATSMINISTEREN: Erna Solberg (H) kaller årets statsbudsjett som det grønneste statsbudsjettet noensinne. Video: Dagbladet Vis mer

- Trump er skummel

Skei Grande, som støtter Hillary Clinton og besøkte Demokratenes landsmøte tidligere i år, sier alle i Norge bør være bekymret for hva en president Trump vil bety.

- Dette angår ikke bare USA, det angår også deg og meg. Det angår Norge. Trump er mot frihandel og virker til å være en isolasjonist i holdninger. Det vil påvirke Norge og norsk økonomi. Vi har tette bånd til USA, ikke bare økonomisk og forsvarsmessig, men også kulturelt. Trump som president er et uhyggelig syn.

Skei Grande hadde få minutter tidligere vært klar på at Erna Solberg og Siv Jensen ikke skremmer henne: De må være villig til å gjøre statsbudsjettet grønnere om de skal regne med Venstre støtte, sa Venstre-sjefen.

Men Donald Trump derimot, han skremmer Trine Skei Grande.

- Ja. Det er skummelt, sier hun.

- Bør vi alle være litt redde?

- Ja, jeg synes det. En amerikansk president fatter beslutninger som angår alle, også oss i Norge.

Ut mot Ap

Venstre-lederen sa også klart i fra at Siv og Erna ikke kan føle trygge på at Venstre faktisk kommer til enighet med dem i budsjettet.

- Jeg er ikke sikker på at vi blir enige. Jeg håper regjeringen vil ha budsjett som er grønnere og bedre for Norge enn det som er foreslått.

- Er Støre og Arbeiderpartiet et alternativ?

- Jeg er sikker på at den beste klimapolitikken ligger på borgerlig side. Hvis Jonas Gahr Støre vil tilby Venstre noe, så må han vise det i sine alternative budsjett. Der ser jeg tydelig at Arbeiderpartiet ønsker å øke bensinavgiften med tre øre, men vi har fått til 15, forteller hun Dagbladet.

Vicki Sciolaro er gjest på et CNN-program, og forsvarer de sexistiske uttalelsene fra Donald Trump. - Han skal ikke velges til pave, sier Trump-supporteren. Programleder Brook Baldwin knekker sammen på direkten. Video: CNN Vis mer

Den tøffeste høsten
Skei Grande gikk hardt ut også under Venstres landsmøte i vår. Da garanterte hun landet at statsbudsjettet som kom i høst skulle bli det grønneste noensinne. Det var en tydelig skuffet Venstre-leder som møtte pressen 6. oktober og måtte vedgå at budsjettet Erna og Siv hadde snekret sammen langt fra var det grønneste i norsk historie. Statsminister Solberg er ikke enig, og fortalte Dagbladet at budsjettet var grønnere enn noe statsbudsjett i historien.

Skei Grande varsler nå en knalltøff høst med ditto knalltøffe forhandlinger med regjeringen.

- Det blir kanskje den tøffeste høsten jeg har vært med på. Men ingenting som er viktig er enkelt, sier hun og smiler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!