Skeptiker tok vaksine: - Vil berømme ham

Den selverklærte vaksineskeptikeren Kevin Bollmann tok motvillig første dose i juleuka. Han frykter at yrkesgruppa hans snart kan få vaksinekrav. Det er ikke noe Helsedirektoratet anbefaler nå, svarer helsedirektør Bjørn Guldvog.

- TRENGER ALLE: Helsedirektoratet anbefaler ikke vaksinekrav til helsearbeidere akkurat nå. - Vi vet ikke vet hvordan det vil slå ut for helsepersonell eller andre grupper som ikke ønsker å la seg vaksinere. Vi trenger alle de helsearbeiderne vi har i dag, sier helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
- TRENGER ALLE: Helsedirektoratet anbefaler ikke vaksinekrav til helsearbeidere akkurat nå. - Vi vet ikke vet hvordan det vil slå ut for helsepersonell eller andre grupper som ikke ønsker å la seg vaksinere. Vi trenger alle de helsearbeiderne vi har i dag, sier helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Første juledag skrev avisa Nordlys om Kevin Bollmann (42), som jobber som kostvert på Otium bo- og velferdssenter i Tromsø.

Bollmann sto åpent fram som «vaksineskeptiker», men tok likevel første dose med Pfizers coronavaksine i forrige uke.

Ikke fordi han hadde lyst, eller fordi han har blitt noe mindre skeptisk i juletida.

Helomvendingen skyldes snarere at Bollman frykter at han - som en arbeidstaker med pasientkontakt - om kort tid vil kunne bli pålagt å ta vaksinen, hvis han vil beholde jobben.

- I andre land i Europa har det kommet slike påbud. Norge henger ofte litt bak andre land i Europa, hevder han overfor Dagbladet.

Les helsedirektør Bjørn Guldvogs redegjørelse for hvorfor Helsedirektoratet ikke anbefaler et slik påbud akkurat nå - og hvorfor han berømmer Bollmann - litt lenger nede i saken.

Slapp bivirkninger

Den tyske Forbundsdagen vedtok i desember et vaksinekrav for landets helsearbeidere, ifølge NTB. De fulgte dermed etter land som Frankrike, Italia, Storbritannia og Hellas, hvor helsepersonell er pålagt å ta coronavaksinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer