Skeptisk til Hagen-utspill

Forsvarer Svein Holden mener Tom Hagens manglende digitale kompetanse taler hans sak. Eksperter mener at dette i stedet tyder på at Hagen kan ha hatt medvirkere.

AVVISER: Forsvarer Svein Holden mener at Tom Hagens digitale kompetanse er et argument for at han ikke kan ha gjort det han er siktet for. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
AVVISER: Forsvarer Svein Holden mener at Tom Hagens digitale kompetanse er et argument for at han ikke kan ha gjort det han er siktet for. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forsvarer Svein Holden er sterkt uenig i politiets og domstolens beslutning om at det finnes grunnlag for å sikte og varetektsfengsle Tom Hagen (70). Politiet mener at saken bærer preg av planlagt, og tydelig villedning.

Etter å ha representert Hagen i 17 måneder, er Holden sikker i sin sak: Tom Hagen har ikke digital kunnskap til å gjennomføre, eller innhente bistand til å gjennomføre, det han er siktet for.

- Jeg har gjennom disse 17 månedene fått et godt innblikk i hans digitale kompetanse. Etter min oppfatning er det et godt argument for at han ikke kan ha villedet politiet på den måten saken forutsetter, sa Holden til Dagbladet lørdag.

Kryptovaluta

I forbindelse med saken har det blant annet blitt fremmet et løsepengekrav om ni millioner euro betalt i kryptovalutaen Monero. Den angivelige motpartens kommunikasjon med familien skal imidlertid ha foregått på en annen digital plattform. Innledningsvis skal det har dreid seg om enveiskommunikasjon.

Svein Holden har tidligere opplyst at den angivelige motparten tok kontakt igjen 8. juli 2019. Det var to uker etter at politiet endret hovedhypotese til at Anne-Elisabeth Hagen har blitt drept. Holden har også opplyst om at familien har besvart den angivelige motparten. Familiens siste bekreftede henvendelse var i oktober 2019.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer