Skeptisk til kongesponsing

Kronprinsparet med Microsoft-samarbeid på nettsider.

MICROSOFT-SAMARBEID: - Jeg finner det i hvert fall problematisk at kongehuset blir sponset og gjør seg avhengig av internasjonal storkapital, sier Grimstad til NRK. 
Foto:  Bjørn Sigurdsøn  / SCANPIX
MICROSOFT-SAMARBEID: - Jeg finner det i hvert fall problematisk at kongehuset blir sponset og gjør seg avhengig av internasjonal storkapital, sier Grimstad til NRK. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Carl-Erik Grimstad stilte i dag tidlig til debatt i NRKs Morgennytt, den tidligere sous-sjefen ved slottet kritiserer sponsing av kronprinsparet.

På sine nye nettsider for kronprinsparets humanitære fond kan man se at MSN og Windows Live er sponsorer, det liker ikke Grimstad.

— For det som er viktig å tenke på i denne sammenhengen er at dette er vår statsform og en statlig virksomhet. Og da er det problematisk med en sponset nettside, sier Grimstad til NRK.

— De kaller det selv et samarbeid, men det er sponsing, og jeg finner det i hvert fall problematisk at kongehuset blir sponset og gjør seg avhengig av internasjonal storkapital, sier Grimstad ifølge NRK.

Kronprinsparet søker også nå etter en web-kommunikatør, de vil ha en ekspert på sosiale medier. Kronprinsparet er allerede på Twitter.

Grimstad på sin side syntes kronprinsparets bruk av Twitter er helt uproblematisk, siden de først og fremst bruker twitringen sin som et reklameforum.