Skifolk kjører som villmenn

LOM (Dagbladet): Grisekjøring er blitt et problem på Sognefjellsveien, Valdresflya, Strynsfjellsveien og veiene opp til de populære sommerskistedene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Elitekjørere, kretsløpere og vanlige skiinteresserte - de kjører like fort alle sammen, sier lensmannsbetjent Jonny Gundersen på Lom til Dagbladet. Han mottar daglig klager fra folk som bor langs veiene og andre trafikanter. Nye, flotte biler av merker som Audi, Ford, Opel og VW overklistret med sponsorreklame setter andres liv i fare.

- Varsler

- Det råkjøres som bare det, og setter vi opp en fartskontroll ringer den første vi tar fra sin mobiltelefon og varsler alle kompisene, sier Gundersen.

Han har fått flere rapporter om at ledere og skiløpere skryter av hvor fort de har kjørt. «Fikk den opp i 200 km/t over Sulheimsletta i dag,» sier lederen som i bilen har med seg tre barneskiløpere. Er skisporten stolt av denne kulturen? spør Gundersen. Han mener skiidretten selv må rydde opp.

12 mistet lappen

Lensmannen har flere ganger besøkt skistedene.

For noen år siden ble 1/3 av bilene tatt for å kjøre for fort etter et skirenn ved Lom. 12 mistet førerkortet og 30 ble anmeldt. Alle var tilknyttet skimiljøet. Nå vil lensmannen ha UP på besøk.